Anina kuhinja

Domači hrustljavi medeni kosmiči z rozinami in brusnicami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 večja kozarca

Sestavine:

  • 3 skodelice ovsenih kosmičev ali 250 gramov
  • 1/2 skodelice sultana rozin
  • 1 skodelica navadnih rozin
  • 1/2 skodelice brusnic
  • 1/2 skodelice sezamovih semen
  • 1/2 skodelice ali 100 gramov cvetličnega medu
  • 1/2 skodelice ali 60 g masla
  • 1/3 skodelice ali 40 gramov sladkorja
  • 2-3 žlice sončničnega olja
  • 1 čajna žlička vanilijevega koncentrata ali ekstrakta

Postopek:

Natisni
  1. Kosmiče, sezam in suho sadje stresemo v večjo posodo in premešamo.

  2. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 180 stopinj.
  3. V kozico dodamo med, olje, sladkor in maslo. Vsebino segrevamo dokler se sladkor in maslo ne stopita in vsebina zavre.

  4. Takrat jo preljemo v posodo s kosmiči in vse skupaj temeljito premešamo. Vsebino stresemo na pekač in jo z rokami ali žlico razporedimo čimbolj narazen.Pekač položimo v segreto pečico na 180 sopinj za 15 minut oziroma za toliko časa, da kosmiči postanejo zlato rjavi.

    Med peko večkrat pomešamo, da se bodo enakomerno spekli.

  5. Ko se vsebina ohladi jo shranimo v prikupne kozarce. Kozarce okrasimo, če boste kosmiče podarili.Nasvet: Če nočete zapečenega suhega sadja, spečite le kosmiče, sadje pa dodajte na koncu, ko je že vse pečeno.

Preprosta ideja za zdrav prigrizek, ki ga lahko prav tako tudi podarimo ob praznikih. 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.