Zaradi izrednih razmer, bo v spletni trgovini do nadaljnega onemogočeno plačilo po povzetju. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Pletenka s čokoladnim namazom/Nutello in mandljevimi lističi

Čas priprave: 120 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2 pletenki

Sestavine:

  • Sestavine za testo:
  • 500 ml mleka
  • 20 gramov kvasa
  • 850 gramov pšenične moke
  • 100 gramov masla
  • 6 žlic medu
  • 1 žlica burbonskega vanilijevega sladkorja
  • 3 žlice ruma
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • limonina lupinica ene limone ali 1/3 čajne žličke posušene limonine lupinice
  • Ostale sestavine:
  • 10 zvrhanih žlic čokoladnega namaza
  • 6 žlic mandljevih lističev
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice mleka

Postopek:

Natisni
  1. Mleko segrejemo do toplega. V polovico vmešamo čajno žličko medu in nadrobimo kvas, ga pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati vsaj 10–15 minut. (moj je tako pridno vzhajal, da mi je umazal tudi krpo 😉 )

  2. V drugo polovico dodamo preostali med, narežemo maslo in počakamo, da se v mleku počasi stopi. Dodamo mu rum in limonino lupinico.

  3. Moko presejemo in v sredini naredimo luknjo. V moko ob njej najprej vmešamo vzhajan kvas.

  4. Nato vmešamo sol in nazadnje še stopljeno maslo v mleku ter rum.

  5. Testo zgnetemo. Nastalo testo bo dokaj lepljivo, kar naj vas ne prestraši, takšno namreč mora biti. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem slabo uro.

  6. Testo razvaljamo na pravokotnik debeline 0,5-1 centimetra in ga položimo na papir za peko, na pekač.

  7. Po sredini ga dobro namažemo s čokoladnim namazom in ob strani zarežemo v testo trakove, ki jih nato prepletemo.

  8. Pletenko premažemo z rumenjakom zmešanim z mlekom in po njej potresemo mandljeve lističe.Vzhajamo jo pol ure.

  9. Vzhajano položimo v segreto pečico na 180 stopinj (zgornjo tretjino) za 25-30 minut.Pečeno pokrijemo z vlažno krpo, da se skorja omehča.

Preprosto slastna! 😉

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]