Anina kuhinja

Riževi vaflji s paradižnikom in solato

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 obložen vefelj. SESTAVINE: – 1 rižev vafelj – 1 list zelene solate – 1/2 paradižnika – 1 žlica majoneze OPIS PRIPRAVE:   Paradižnik narežemo na kolobarje. List solate operemo in natrebimo. Na vafelj najprej nadevamo paradižnik, nato dodamo malce majoneze. Nadaljujemo s solato in še malce paradižnika….

Preberi več

Enostavna pečena jabolčna pita iz starega kruha

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 1 skodelico/ramekin. SESTAVINE: 1 jabolko ščep cimeta 1 žlica sladkorja 1 žlica masla 1 čajna žlička moke 1 večja rezina kruha 1 čajna žlička drobtin OPIS PRIPRAVE: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Skodelico namastimo. Jabolko olupimo in narežemo na drobne koščke. Kruhu odstranimo skorjo in ga polovico nadrobimo na…

Preberi več

Skutina bananina krema s pomarančo

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: 2-3 žlice smetane 1 banana 3 žlice skute 1/2 večje pomaranče 1 žlica sladkorja – po želji OPIS PRIPRAVE: Banani dodamo smetano in jo zmečkamo v pire. Pireju primešamo skuto. Pomarančo olupimo in narežemo na manjše koščke. Koščke prav tako primešamo v kremo. Po želji…

Preberi več

Umešana jajca s popečenimi hrenovkami in porom

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 prilogi. SESTAVINE: ščepec soli in popra 3 žlice olja 2 piščančji hrenovki 2 pesti pora ščepec majarona in peteršilja 1 slaba pest sira 3 jajca OPIS PRIPRAVE: Hrenovke operemo in narežemo na kolobarje. Prav tako narežemo por. Na ponvi segrejemo olje in por popečemo. Popečenemu dodamo hrenovke…

Preberi več

Ocvrti hrustljavi oslič

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: ščepec soli in popra olje za cvrtje 1 žlica moke 1 file osliča OPIS PRIPRAVE: File osliča posolimo in popopramo. Premažemo ga z moko. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo najprej na eni strani kakšne 2-3 minutke. Nato pa še na drugi. Postrežemo ga…

Preberi več

Pečena muškatna bučka

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 1-2 osebi. SESTAVINE: – polovica manjše muškatne bučke – dober ščep soli, popra, sladke paprike v prahu – 4 žlice olja OPIS PRIPRAVE: Bučko olupimo in ji odstranimo peške. Razrežemo jo na manjše kocke in ji dodamo vse preostale sestavine, ter vse skupaj dobro premešamo. Bučko stresemo na…

Preberi več