Sestavine:
300 ml vode z mehurčki
300 ml vode
10 zravnanih žlic navadne ali pirine moke
2 žlici olja
majhen ščepec soli – opcijsko
1 žlica vanilijevega sladkorja ali agavinega sirupa (za sladke palačinke dodajte vsaj 3-4 žlice sladkorja/sirupa)
ščepec cimeta – opcijsko
Postopek:
NatisniVse sestavine v posodi zmiksamo do finega.
V ponev dodamo žlico olja in jo razmažemo s papirnato brisačko. Segrejemo do višje temperature (7-8/9) in na ponvi popečemo palačinke. Ko na eni strani palačinka zamatira, jo obrnemo.
Palačinke pokrijemo s krožnikom, da ostanejo čimbolj sveže.
Najbolj preproste palačinke brez mleka in jajc / brezlaktozne palačinke, so po mojem mnenju najboljše hladne.
Po želji lahko namesto v recept vključite 100 ml jabolčne kaše/pireja/fine jabolčne čežane. V tem primeru 100 ml vode izključite.
Za malce bolj rumenkasto barvo vključite ščep kurkume.
Recept deluje z navadno pršenično moko, pirino moko ali črno moko.
Ker palačinke v receptu niso sladke zahtevajo sladki namaz po želji. Če želite sladke palačinke dodajte nekaj žlic sladkorja več.
Pozdravljena!
Sama sem se trudila pripravit palačinke po omenjenem receptu, ampak se mi stalno sprimejo in mi jih nikakor ne uspe spečt. Uporabila sem pirino moko in radensko. Vse ostale sestavine so po receptu. Kaj delam napačno?
Bom vesela odgovora 🙂
Lep pozdrav,
Kristina