Anina kuhinja

Kremna piščančja pašteta s papriko in paradižnikom

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: za 1 kozarček paštete

Sestavine:

250-270 kuhanega piščančjega mesa (meso iz juhe) ali preprosto popečenega soljenega mesa
1 manjša čebula
1 rumena paprika
4 češnjevi paradižniki
1/2 čajne žličke soli
ščepec sladkorja
3 žlice kremnega namaza/kremnega sira

Postopek:

Natisni

Piščančje meso iz juhe natrgamo ali grobo narežemo in popečemo, da ponekod zlato porjavi. Po okusu ga dosolimo.

Lahko prav tako dobro popečemo še surovo narezano meso, ki ga prav tako solimo.

Meso odstavimo in ohladimo. V isto ponev dodamo nekaj žlic olja in dobro popražimo čebulo in papriko, ter paradižnik. Zelenjavo solimo in malce osladkamo. Ko se spusti in po delih malce porjavi, jo odstavimo in ohladimo.

Vse sestavine dodamo v mikser in jih zmiksamo v fino pašteto.

Shranimo jo v hladilnik in jo porabimo v nekaj dneh.

Današnji dan je bil obdan s trebušno virozo, saj sta zbolela oba moja malčka. Odločila sem se, da jima skuham domačo piščančjo juhico (recept tukaj). Seveda je nato ostalo kup piščančjega mesa in za večerjo sem nama z dragim pripravila to paštetko zgoraj.

Kremna piščančja pašteta s papriko in paradižnikom je zares preprosta in če vam ostane kup mesa, je to super način da meso porabite. Paštetka v hladilniku zdrži nekaj dni in prepričana sem, da boste nad njo navdušeni.

Komentarji

  1. Super recept. Ker sem res porabljala ostanke in nisem imela paprike, sem vmešala namesto le te žlico domačega ajvarja iz na žaru pečenih paprik in melancanov, kar je dalo paštetki noro dober okus. Kremni sirček pa sem zamenjala z zadnjima trikotnikoma Zdenka sira in žlico masla. Moji fantje (in jaz) smo jo zmazali kot za šalo in menda nikoli več ne bomo kupili Argete 🤣.

Komentarja ni mogoče oddati.