Anina kuhinja

Kruhovi povodni konjički

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 8-10

Sestavine:

– 1 hlebček slanega kvašenega testa (recept tukaj)
– 1 jajce
– juha ali golaž/obara po izbiri

Postopek:

Natisni

Iz testa oblikujemo različno velike kose. Za povodnega konjička potrebujemo en večji kos za trup, en manjši kos za glavo in dva čisto majhna koščka za nos.

Na zgornjem delu koščka, namenjenega za glavo, oblikujemo dve ušesi. Na papirju za peko postavimo trup in glavo skupaj in spredaj dodamo dve majhni kroglici za nos.

Na glavi izdolbemo dve luknjici za oči. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka testa. Naredimo lahko različne velikosti povodnih konjičkov, vendar naj ne bodo preveliki za krožnik, kamor jih bomo pečene položili.

Sestavljene konjičke premažemo s stepenim jajcem in pečemo v pečici, segreti na 200 °C, 20–25 minut, da ob trku votlo zadonijo.

Pečene ohladimo in postrežemo k poljubni juhi ali enolončnici.

 

Kruhovi povodni konjički so simpatična ideja, za kulinarično ustvarjanje z otroci. Pripravite jih lahko iz slanega kvašenega testa (recept tukaj) ali iz sladkega kvašenega testa (kot je ta tukaj).

Podvodni konjički iz slanega testa so odlični na raznoraznih juhah ali enolončnicah, ali golažu. Kar nekaj idej/receptov za juhe in enolončnice najdete tukaj.

Podvodni konjički iz sladkega testa pa so dobri kar sami po sebi.

Recept je iz mojega priročnika Anina kuhinja za malčke, o katerem lahko preberete več tukaj, knjigo pa naročite v moji spletni trgovini tukaj.

Posodice, podlago in žličke, ki so na sliki najdete v spletni trgovini Hajdi.si.

Nasvet:

Če želimo mehke povodne konjičke, jih takoj, ko so spečeni, pokrijemo z vlažno krpo ali položimo v plastično vrečko in jo zatesnimo.