Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Kuhana polenta z maslom

Mleko in koruzni zdrob. Kuhanje polente. Dodajanje masla polenti. Kuhana polenta z omako iz ostankov svinjske pečenke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 350 g koruznega zdroba– 1 liter mleka– 0,5-0,7 litra vode ( odvisno od željene gostote polente )– 50 g masla– približno čajna žlička soli– majhen ščepec popra– po…

Preberi več

Omaka iz ostankov svinjske pečenke

Svinjska pečenka. ( začinjena kakor svninjska ribica, za katero recept najdete tukaj ) Pokuhavanje popražene čebule in narezanega mesa, po dodani jušni osnovi. Dodajanje zmešane vode z moko v omako. Omaka kot priloga k polenti. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 2 veliki čebuli– ostanki svinjske pečenke– 2-3 dcl jušne osnove…

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

Testenine v omaki z bučkami in zeleno papriko

Bistvene sestavine na delovni površini. Priprava cukini bučke. Dodajanje vode z govejo kocko popraženi bučki, čebuli in papriki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1,5 srednje velike cukini bučke– 0,5 zelene paprike– 1 srednje velika navadna čebula– 0,5 vijolične čebule ( lahko tudi cela če je manjša )– 300-400 g testenin–…

Preberi več

Bananina krema

Sestavine na delovni površini. Stepena smetana v ozadju in zmiksana banana spredaj. Bananina krema. V ozadju nadevana v čokoladnih palačinkah. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-2,5 dcl kreme. SESTAVINE: – 1- 1,5 dcl smetane za stepanje– 1 polna žlica sladkorja– 1 vanilin sladkor– 1 dobro zrela banana OPIS PRIPRAVE:   Smetano stepemo z električnim…

Preberi več

Čokoladne palačinke

Sestavine na delovni površini. Čokoladna zmes za palačinke. Nepečena palačinka na prvi strani. Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko. Palačinka na drugi, obrnjeni strani. Čokoladne palačinke nadevane z bananino kremo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 10-13 palačink. Odvisno od velikosti. SESTAVINE: – 3 jajca– 14…

Preberi več

Testenine v omaki s kuhanim govejim mesom in čebulo

Narezano kuhano goveje meso. Praženje mesa, čebule, paradižnikovega koncentrata,.. Dodajanje jušne osnove. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – približno 200 g kuhanega govejega mesa iz juhe ( lahko tudi malo več )– 100 ml smetane za kuhanje– 3 velike čebule– 500-600 g testenin– 3 polne čajne žličke paradižnikovega koncentrata– 2 dcl…

Preberi več

Mehiška solata s tortiljami, rdečim fižolom in koruzo

Sirni solatni preliv s pekočo čilijevo omako. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 80 gramov rdečega fižola iz konzerve– 50 g koruze iz konzerve– 1/4 manjše zelene solate– 1 paradižnik– polovica rdeče paprike– 1 pšenična tortilja– sirni solatni preliv s čilijevo omako ( recept zanj najdete tukaj ) OPIS PRIPRAVE:   …

Preberi več

Sirni solatni preliv s čilijevo omako

Narejen solatni preliv, obkrožen s sestavinami. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za eno srednje veliko, polno skledo solate. SESTAVINE: – 3 žlice majoneze– sir ( 1 pest naribanega )– 2-3 žlice kisa– 1 zravnana žlica kečapa– čili omaka ( količina po želji )– ščepec popra, soli, sladkorja OPIS PRIPRAVE   Sir naribamo na čimmbolj drobno…

Preberi več

Testenine z ricotto/rikoto in curryjem

Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi ) Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu. Dodajanje smetane in currya. Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem. Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g testenin– 100 ml smetane za…

Preberi več

[sg_popup id=1]