Sestavine:
1 žlica oljčnega olja
1 čajna žlička masla
1 rdeča čebula
1 zvrhana čajna žlička paradižnikove mezge/koncentrata
1 zravnana čajna žlička sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke suhega peteršilja
2 lovorjeva lista
1/2 čajne žličke suhega česna ali dva stroka svežega
1 čajna žlička javorjevega sirupa ali sladkorja
1/2 čajne žličke soli – po okusu
1 kranjska klobasa
400-500 gramov kuhanega belega fižola iz konzerve
tekočina od konzerviranega fižola
300-400 ml vode
1 zvrhana žlica moke + 150 ml vode
Postopek:
NatisniV posodo dodamo olje in maslo. Stopimo in vmešamo drobno narezano čebulo. Malce jo posolimo in pražimo da se spusti. Takrat dodamo narezano kranjsko klobaso in pražimo da se malce popeče.
Tekočino od konzerv in 3 žlice fižola zmiksamo v fino omako.
Dodamo sladko papriko, peteršilj, česen, mezgo in javorjev sirup/sladkor in premešamo. Pražimo še nekaj minut. Zalijemo s pripravljeno fižolovo omako, dodamo preostali fižol, vodo, lovorjeve liste in sol, ter premešamo in kuhamo na srednjem ognju nadaljnih 15-20 minut.
Takrat vlijemo dobro zmešamo moko z vodo. Zavremo da se pasulj zgosti in takoj postrežemo.
Pasulj na hitro sem pripravljala s pomočjo Boschevega mešalnika Vita Power in Boscheve indukcijske kuhalne plošče.