Anina kuhinja

Testenine v zelenjavni omaki s sirom za žar

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

2 žlici oljčnega olja
200 gramov Zlata ptička testenin
1 zelena paprika
1 rdeča čebula
1 majhna cukini bučka
150 ml paradižnikovih mletih pelatov
1 čajna žlička paradižnikove mezge/koncentrata
1 čajna žlička javorjevega sirupa ali sladkorja
sol po okusu
1 strok česna
1/4 čajne žličke suhega peteršilja in origana
slaba pest drobno naribanega Zlata ptička sira Tinček ali poljubnega parmezana
5-6 rezin sira za žar

Postopek:

Natisni

Čebulo razpolovimo in razpolovimo ponovno, ter jo narežemo na tanjše rezine. Papriko prav tako narežemo na poljubno velike koščke. Bučko narežemo na drobno.

V ponev dodamo olje in na njem popečemo pripravljeno zelenjavo. Malce jo posolimo in pražimo da se ponekod rjavkasto obarva.

Takrat dodamo paradižnikovo mezgo, drobno narezan česen, peteršilj, origano in javorjev sirup. Pražimo da se sestavine še malo zapečejo, nato pa zalijemo s pelati in dodamo še 1 dcl vode. Dodamo vsaj 1/3 čajne žličke soli (oziroma po okusu), premešamo in pokrijemo, ter na nizkem ognju kuhamo nekih 10-15 minut.

Vmes skuhamo testenine in v drugi ponvi na žlički olja, ki jo razmažemo po ponvi, popražimo narezane rezine sira za žar.

Kuhane testenine vmešamo v omako. Dodamo drobno nariban sir ali parmezan, premešamo in takoj postrežemo. Na vrh dodamo sir.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.