Anina kuhinja

Smetanova omaka s tuno in koruzo

Praženje čebule in tuninega mesa. Popraženi čebuli in tuninemu mesu dodamo koruzo in smetano za kuhanje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 3-4 osebe kot priloga. SESTAVINE: – 1 konzerva koruze– 200 ml smetane za kuhanje– 1 večja čebula– 320 g tunine ( 2 večji konzervi )– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V ponvi…

Preberi več

Kruhovi cmoki z drobnjakom

Rezanje kruha na kocke. Vse sestavine v posodi. Dobro zmešane sestavine med počivanjem. Oblikovan cmok pred zavitjem v aluminijasto folijo. V ozadju dva pripravljena cmoka. Cmoki med kuhanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6 cmokov. SESTAVINE: – 6 kosov kruha ( tankih slab cm)-3 manjša jajca– 1 žlica smetane– 3 polne žlice peteršilja– 3…

Preberi več

Smetanova omaka s piščancem in gorčičnimi semeni

Zmešana smetana z mlekom in moko. Kuhanje smetanove omake z gorčičnimi semeni. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 čajni žlički gorčičnih semen– 2 puranja / piščančja zrezka – polovica majhne čebule– 150 ml smetane za kuhanje– 1 čajna žlička moke– 1 dcl mleka– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V…

Preberi več

Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom

Smetanova omaka z baziliko in česnom. Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 700-800 g njokov ( nasvete kako narediti njoke najdete tukaj)– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti ribanega sira– 4-5 svežih večjih listov bazilike ( lahko uporabite posušeno baziliko )– ščepec…

Preberi več

Vojvodinski krompirček

Kuhanje narezanega olupljenega krompirja. Pretlačeni kuhani krompir z rumenjaki in margerino ter začimbami. Oblikovanje vojvodinskih krompirčkov. Tapkanje krompirčkov z rumenjakom. Pečeni vojvodinski krompirčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1200 g krompirja (približno 10 srednje velikik krompirjev )– 1 zvrhana žlica margarine– 4 rumenjaki– ščepec muškatnega oreščka, soli, popra OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Zeljnata solata z rdečim fižolom

ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1 konzerva rdečega fižola– polovica večje glavice zelja– ščepec soli, popra– 4-5 žlic kisa– 4 žlice olivnega ali sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    V posodo naribamo zelje in ga osolimo ter premešamo. Pustimo ga vsaj 10- 15 minut, saj bo tako postal veliko bolj mehek….

Preberi več

Domači njoki s kislo smetano

Kuhanje krompirja. Sestavine v pripravi za testo. Rezanje enega svaljka. Nekuhani njoki v čakanju na vročo kopel 😉 Njoki ki so že kuhani in pridejo na vrh posode. Njoki na cedilu. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 3 zelo lačne osebe. SESTAVINE: – 500-600 g krompirja (prb. 6 srednje velikih krompirjev )– 200-300 g moke–…

Preberi več

Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

[sg_popup id=1]