Anina kuhinja

Lososovi polpeti na grahovi rižoti

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za polpete:
3 jajca
300 g lososa
1/3 čajne žličke česna v prahu
2 žlici limoninega soka
4 žlice krušnih drobtin
1 vejica svežega peteršilja ali 1/2 čajne žličke suhega
1/3 čajne žličke soli
Ščepec belega popra

Opcijsko za aktivne – dodajte:
2 žlici jogurta
1 žlico Battery whey protein natural iz Proteini.si

Sestavine za rižoto:
240 gramov arborio riža
2 pesti zamrznjenega graha ali kuhanega graha iz pločevinke
1 majhna rumena čebula
2 stroka česna
600-800 ml jušne osnove ali vode
2 polni žlici kremnega sira
1 žlica naribanega parmezana
1/2 čajne žličke soli oz. po okusu

Postopek:

Natisni

Lososa na ponvi brez dodanim maščob na hitro zlato popečemo. Nato ga zrežemo na čimbolj drobne koščke. Popečemo ga le zato da dobimo dodaten okus zapečenega lososa. Vseeno je če na sredini ostane surov, saj se bo spekel naprej kot polpet.

V skledo dodamo lososovo meso in vse ostale sestavine za polpete. Če ste aktivni in radi v prehrano dodajate dodatne proteine, v zmes dodajte še dodatne sestavine, navedene v opcijskem seznamu sestavin zgoraj.

Sestavine dobro premešajte in pustite stati.

Čebulo in česen na drobno narežemo. Na žlici oljčnega olja najprej popražimo čebulo. Med praženjem jo solimo, da se hitreje spusti. Takrat dodamo česen. Ko zadiši dodamo riž in ga pražimo da postekleni. Takrat prilijemo jušno osnovo. Dodamo sol in kuhamo da se riž skoraj skuha. Po potrebi prilivamo juho.

Zmes za polpete oblikujemo v polpete in jih povaljamo po drobtinah. V ponev dodamo olje da z njim pokrijemo dno ponve. Na olju zlato zapečemo polepet in jih odlagamo na papirnate brisačke.

Zadnjih nekaj minut dodamo zamrznjen grah. Kuhamo še minutko, nato pa rižoto odstavimo. Vmešamo kremni sir in parmezan.

Rižoto postrežemo ob polpetih.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]