Anina kuhinja

Snežne kepe v vanilijevi kremi

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za kepe:
4 beljaki
ščepec soli
2 zvrhani žlici Dr.Oetker mletega sladkorja

Sestavine za kremo:
1 liter mleka
4 rumenjaki
30 gramov Dr. Oetker koruznega škroba ali 1 vrečka vanilijevega pudinga
3 zravnane žlice Dr. Oetker mletega sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilijeve arome ali vrečka vanilijevega sladkorja
1 čajna žlička Dr. Oetker rumove arome ali žlica ruma

Opcijsko za okras:
– cimet
Dr.Oetker mandlji narezani v lističe
– karamela

Postopek:

Natisni

Beljake stepamo do čvrstega. Med stepanjem jim dodamo ščepec soli. Ko so stepeni jim vmiksamo sladkor.

Mleko zlijemo v posodo in ga segrejemo da se iz njega kadi, ampak ne vre. Držimo ga nekje na srednji temperaturi (5/9) med kuhanjem snežnih kep.

Z dvema čajnima žličkama, ali jedilnima žlicama (odvisno od željene velikosti kep) zajemamo beljakov sneg in ga dodajamo v vroče mleko. Pazimo da je med njimi dovolj prostora, da lahko narastejo.

Ko narastejo, jih čimbolj nežno obrnemo okrog (včasih malo nagajajo :)), in jih kuhamo še na drugi strani nekih 10-15 sekund. Takšne s penovko odstranimo in preložimo na krožnik. Kepe ohladimo.

S penovko iz mleka poberemo vse snežene koščke, ki so odpadli. Rumenjake, sladkor, škrob, vanilijevo in rumovo aromo zmiksamo v svetlo rumeno zmes. Med hitrim mešanjem počasi k rumenjakom vlivamo segreto mleko. Ko je vse mleko vmešamo k rumenjakom, zmes vlijemo nazaj v posodo in položimo na štedilnik.

Na srednji temperaturi med rednim mešanjem segrevamo da se krema zgosti. Nikakor ne sme zavreti, saj boste dobili umešana jajca. Ko se zgosti, jo umaknemo in prelijemo v hladno posodo. Posodo pokrijemo s folijo za živila direktno po površini, da se na kremi ne bo naredila skorjica in ohladimo.

Če vas je priprave kreme strah, preprosto v mleku od snežnih kep skuhajte 1 vrečko vanilijevega pudinga in ga isto ohladite s pokrito folijo. 😉

Ohlajeno kremo razporedimo po posodicah in na vrh dodamo snežne kepe. Po želji jih potresemo s cimetom, dodamo mandljeve lističe in prelijemo čez karamelo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.