Anina kuhinja

Minutni pirin kruh brez gnetenja

Minutni pirin kruh brez gnetenja, je čisto preprost kruh s katerim me je spoznala moja dobra prijateljica. Priprava je nesramno enostavna in kruh vedno uspe in je odličen. Skorjica prvi dan je neverjetna. Uspe z vsemi vrstami moke. Z bolj mokrimi vrstami kot je ržena, polnozrnata pa zahteva nekih 10-15 minut daljšo peko. Po želji…

Preberi več

Gluhi štruklji v vanilijevi kremi s praženimi mandlji

Gluhi štruklji v vanilijevi kremi s praženimi mandlji so zares nekaj posebnega. Za ljubitelje slanega jih namesto vanilijeve kreme in mandljev lahko pripravite z ocvirki in praženo čebulo. Za pripravo sem uporabila Boschevo parno pečico, s katero je peka/parjenje prava zabava. Več informacij o njej najdete tukaj. 🙂    …

Preberi več

Kocke iz bučnih semen s kislo smetano in čokoladnim oblivom – brez glutena, primerno za diabetike

Kocke iz bučnih semen s kislo smetano in čokoladnim oblivom, so sladica brez glutena in primerna za diabetike. Namesto moke se uporabljajo mleta bučna semena in namesto sladkorja se uporablja prav poseben sladkor Sugar Sweet, ki je neproblematičen za dvig sladkorja v krvi. Sladica je oblita s posebno zdravo Cavalier čokolade, ki je bogata z…

Preberi več

Ozimnica – preprosta jabolčna kaša

Jabolčna kaša je super ozimnica, zaj jo lahko množično uporabljate pri peki – sploh pri peki sladic, ki ne vsebujejo jajc. Kaša je namreč popolno nadomestilo. Seveda pa je slastna tudi sama po sebi in zna biti luštna malica. Kašica je primerna tudiza dojenčke in malčke od 4 mesecev naprej. (brez dodanega cimeta in vanilije…

Preberi več