Sestavine:
Sestavine za omako:
1 manjša rumena čebula
3 večji korenčki
1/4 cvetače
1/3 čajne žličke suhega peteršilja ali vejica svežega
1 strok česna
1/3 čajne žličke soli – oz. po okusu
poper po okusu
Sestavine za hrustljavo čebulo:
1 večja čebula
4 žlice oljčnega olja
1 žlica masla
1/4 čajne žličke soli
Za postrežbo:
Skutni štruklji iz Moji štruklji
ali
Špinačni štruklji, Bučni štruklji ali Zelenjavni štruklji
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo hrustljavo čebulo. Čebulo narežemo na manjše koščke. Olje in maslo dobro segrejemo in dodamo čebulo. Posolimo jo in jo pražimo na srednji do višji temperaturi da se spusti in hrustljavo zapeče. Odlijemo jo v cedilo, da odvečna maščoba odteče in se čebula ohladi.
Nato pripravimo omako. Čebulo, korenček in cvetačo narežemo na drobno. V posodi na žlici olja najprej popražimo čebulo in korenček. Ko se čebula spusti in malo popeče, dodamo česen. Ko zadiši prilijemo 500 ml vode. Dodamo peteršilj, sol in poper in na manjšem ognju kuhamo 20 minut.
Takrat dodamo cvetačo in prilijemo le toliko vode da je pokrita. Kuhamo še 10 minut. Vsebino spasiramo v fino omako ali lahko bi ji rekli kar gosto juho.
Omako razporedimo po krožnikih, dodamo narezane štruklje in hrustljavo čebulo.