Anina kuhinja

Curry omaka s piščančjimi bedri in suhim paradižnikom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

3-4 piščančja bedra brez kože in kosti
1 manjša rumena čebula
7-9 Ponti Zero Olio suhi paradižniki v mešanici aromatičnih začimb
2 stroka česna
1 čajna žlička curry-a v prahu
1 čajna žlička paradižnikove mezge
ščepec suhega peteršilja
kajenski poper po okusu
sol po okusu (vsaj 1/3 čajne žličke)
3-4 dcl vode ali jušne osnove

3-4 žlice smetane za kuhanje
1 polna žlica moke + 50 ml vode

Ideja za postrežbo:
riž
testenine
pire krompir

Postopek:

Natisni

Piščančja bedra položimo na vročo ponev in na obeh straneh popečemo da se zlato zapečejo.

Takšne odmaknemo in na njihovi maščobi popečemo dorbno narezano čebulo in suhe paradižnike. Med praženjem malo posolimo, da se bo čebula hitreje spustila.

Ko se čebula spusti, dodamo drobno narezan česen, paradižnikovo mezgo, curry prah, sladko papriko v prahu, peteršilj in poper. Pražimo minutko in zalijemo z jušno osnovo. Solimo. Dodamo nazaj meso in na nizkem ognju kuhamo 1 uro.

Vmes skuhamo željeno prilogo.

Po eni uri v kozarcu dobro zmešamo vodo, moko in smetano. Vlijemo k omaki in kuhamo da se zgosti. Po okusu dosolimo.

Postrežemo s prilogo.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]