Sestavine:
3-4 piščančja bedra brez kože in kosti
1 manjša rumena čebula
7-9 Ponti Zero Olio suhi paradižniki v mešanici aromatičnih začimb
2 stroka česna
1 čajna žlička curry-a v prahu
1 čajna žlička paradižnikove mezge
ščepec suhega peteršilja
kajenski poper po okusu
sol po okusu (vsaj 1/3 čajne žličke)
3-4 dcl vode ali jušne osnove
3-4 žlice smetane za kuhanje
1 polna žlica moke + 50 ml vode
Ideja za postrežbo:
riž
testenine
pire krompir
Postopek:
NatisniPiščančja bedra položimo na vročo ponev in na obeh straneh popečemo da se zlato zapečejo.
Takšne odmaknemo in na njihovi maščobi popečemo dorbno narezano čebulo in suhe paradižnike. Med praženjem malo posolimo, da se bo čebula hitreje spustila.
Ko se čebula spusti, dodamo drobno narezan česen, paradižnikovo mezgo, curry prah, sladko papriko v prahu, peteršilj in poper. Pražimo minutko in zalijemo z jušno osnovo. Solimo. Dodamo nazaj meso in na nizkem ognju kuhamo 1 uro.
Vmes skuhamo željeno prilogo.
Po eni uri v kozarcu dobro zmešamo vodo, moko in smetano. Vlijemo k omaki in kuhamo da se zgosti. Po okusu dosolimo.
Postrežemo s prilogo.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si