Anina kuhinja

Ekspresna jabolčna pita na suho

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: pekač 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za jabolčni nadev:
1500-1700 gramov naribanih jabolk (nekih 10-12 večjih jabolk) – čimbolj sočnih, da spustijo veliko vode
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome ali vrečka vanilijevega sladkorja
260 gramov sladkorja
3 žlice ruma
1 čajna žlička cimeta
1/3 čajne žličke Dr. Oetker limonine lupinice ali 1/2 sveže bio limonine lupinice

Sestavine za suh del:
300 gramov gladke moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
300 gramov pšeničnega ali pirinega zdroba
1/3 čajne žličke Dr. Oetker limonine lupinice ali 1/2 sveže bio limonine lupinice
1/5 čajne žličke soli

Dodatno:
300-350 gramov masla
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in naribamo – nič ne ožemamo. Dodamo jim vse ostale sestavine in premešamo.

Pekač dobro namastimo. V posodi zmešamo vse suhe sestavine.

V pekač dodamo sloj (četrtino masla) tanko narezanega masla in tretjino suhih sestavin, prekrijemo jih tankimi rezinami masla, da ga ostane dovolj še za dve plasti. Čeznje dodamo polovico mokrih jabolčnih sestavin. Ponovimo s suhimi sestavinami, maslom in jabolki, ter zaključimo s suhimi sestavinami. Na vrh narežemo zadnji del masla in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45-55 minut, da je vrh zlato zapečen.

Ohladimo, nato pa režemo na kocke in na koncu posipamo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.