Sestavine:
375 gramov bele moke
190 gramov masla
190 gramov sladkorja v prahu
4 večji rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
20 gramov zmiksanih liofiliziranih jagod ali rdeče jedilno barvilo
Postopek:
NatisniLiofilizirane jagode zmiksamo v prah.
Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake.
Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Slabe dve tretjine testa preložimo na folijo za živila, zavijemo in položimo v hladilnik za 20-30 minut. V preostalo tretjino vmiksamo jagodni prah. Testo prav tako zavijemo v folijo za živila in položimo v hladilnik za 20-30 minut.
Svetlo testo položimo med dva papirja za peko in zvaljamo na debelino 2-3 mm. Izrežemo kroge in v njih srčke. Testo okrog nazaj oblikujemo v hlebček, zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik.
Med papirjema za peko zvaljamo tudi jagodno testo in izrežemo srčke, ter jih položimo v prostor svetlega testa, kjer smo izrezali isto obliko. S prsti malo potisnemo jagodni srček, da se nećno združi s svetlim testom in položimo v segreto pečico na 175 stopinj na spodnjo tretjino in pečemo 10 minut.
Ponavljamo dokler ne zmanjka testa.
Recept je nastal v sodelovanju z Alufix podjetjem. Pri pripravi jagodnih piškotov za obdarovanje sta mi pomagali njihova folija za živila in papir za peko. 🙂