Anina kuhinja

Najboljši manchmellow

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: pekač 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
170 gramov sladkorja
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome ali vrečka vanilijeega sladkorja
2 dcl mleka
130 gramov moke
4 rumenjaki
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
50 gramov Dr. Oetker grenkega kakava v prahu
mali ščepec soli

Sestavine za kremo:
6 beljakov
5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu

Sestavine za čokoladni obliv:
200 gramov mlečne ali temne čokolade – poljubno
100 ml sladke smetane

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

V manjši posodo dodamo moko, pecilni prašek, sol in kakav v prahu. V merilni lonček izmerimo mleko.

Pekač premažemo z maslom.
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.

V rumenjakovo zmes presejemo zmešane suhe sestavine in prilijemo mleko. Vse sestavine zmešamo in prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.

Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati beljakovo kremo.

Beljake skupaj s ščepom soli stepamo do čvrstega. Nato jim dodamo sladkor in jih stepamo še nadaljnih 5 minut.

Čez vroč biskvit dodamo beljakovo kremo in pekač položimo nazaj v segreto pečico dokler se vrh beljakov nežno rjavkasto ne obarva – nekje 5-8 minut.

Pecivo ohladimo.

Sladko smetano zavremo in odmaknemo. Vmešamo ji nadrobljeno čokolado in z njo prelijemo pecivo. Položimo na hladno ali v hladilnik za 1 uro preden režemo. Režemo z vročim nožem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.