Anina kuhinja

Kinder happy hippo kolački

Čas priprave: 35-45 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 17-18 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
150 gramov masla
3 jajca
375 gramov moke (navadne ali svetle pirine)
2 čajni žlički Dr. Oetker pecilnega praška
150 gramov sladkorja
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
ščepec soli
140 ml vode z mehurčki ali navadne vode
140 ml mleka
10 čajnih žličk belega čokoladnega namaza
10 čajnih žličk temnega čokoladnega namaza

Sestavine za belo kremo:
200 ml sladke smetane za stepanje
1 zvrhana žlica mascarpone sira
1 žlica belega čokoladnega namaza
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu
1,5 lističa Dr. Oetker želatine v lističih

Sestavine za temno kremo:
200 ml sladke smetane za stepanje
1 zvrhana žlica mascarpone sira
1 žlica čokoladnega namaza
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
1-2 žlici Dr. Oetker grenkega kakava v prahu – do željene temne barve
1,5 lističa Dr. Oetker želatine v lističih

+ 17-18 Kinder hippo čokoladic

Postopek:

Natisni

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo. V mešalnik ali skledo dodamo maslo in sladkor, ter stepamo/mešamo dokler se sestavini penasto ne umešata.

V penasto sladko maslo na hitro vmešamo jajci in ščepec soli.

Dodamo moko s pecilnim praškom in vodo ter premešamo, da se sestavine povežejo.

Nadevamo 1 polno čajno žličko zmesi v papirnato košarico za mafine in jo razporedimo po dnu. Dodamo pol čajne žličke belega namaza in pol čajne žličke čokoladnega namaza. Pokrijemo z zmesjo. Pazimo, da papirnate košarice na nadevamo do vrha, ampak malo pod vrhom, saj bo zmes še fino zrasla.

Takšne položimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija za 17-18 minut, da zobotrebec iz njih pride ven čist. Takšne popolnoma ohladimo.

Lističe želatine s škarjami razpolovimo, da bomo lahko potem 3 polovice stopili za eno barvo kreme. Razpolovljene lističe damo v mrzlo vodo, da se namočijo.

V posodi z debelim dnom dodamo toliko vode, da pokrijemo dno in na najnižji temperaturi stopimo tri polovice lističa (torej 1,5 lističa). Ko je želatina popolnoma stopljena, štedilnik ugasnemo in začnemo stepati sladko smetano za belo kremo. Smetano stepemo do mehkih konic in ji nato vtepemo sladkor v prahu in stopljeno želatino. Želatino vlivamo med samim mešanjem. Ko je želatina vmešana z mešalnikom vmešamo še namaz in mascarpone sir. Kremo pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik.

Isti postopek ponovimo s temno čokoladno kremo, le da na koncu poleg namaza (ki je v tem primeru temen) in mascarpone sira, vmešamo še kakav v prahu. Tudi to kremo pokrijemo in položimo v hladilnik za vsaj uro/dve – vmes ko se hladijo kolački.

V brizgalno vrečko najprej nadevamo svetlo kremo, nato pa previdno še temno kremo, tako da se kremi ne mešata. Glej sliko.

Nato nabrizgamo na kolačke in okrasimo s čokoladico.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]