Sestavine:
Sestavine:
12-15 rezin jagodnih štrukljev Moji štruklji debeline slabega cm (alternativa baby piškoti)
350 gramov svežih jagod + za okras
4-5 čajnih žličk jagodne marmelade
800 ml sladke smetane za stepanje
7 lističev želatine
300 ml bele čokolade
2 žlici ruma ali čajno žličko rumove arome
1 čajna žlička vanilijeve arome ali paste
Postopek:
NatisniŠtruklje razporedimo po dnu pekača. Na tanko jih premažemo z jagodno marmelado in potresemo z drobno narezanimi svežimi jagodami.
Lističe želatine namočimo v hladno vodo in pustimo stati 10-15 minut. Čokolado stopimo na sopari ali na najnižji temperaturi na štedilniku. V tem primeru uporabite posodo z debelim dnom. Stopljeno čokolado ohladimo na sobno temperaturo.
Sladko smetano stepamo do stopnje ko se začne gostiti, vendar je še vedno mehka in ne čvrsta.
Želatino ožamemo in dodamo v kozico z vodo. Voda naj pokriva le dno posode. Na nizki temperaturi (2/9) jo segrevamo da se lističi popolnoma stopijo.
Stopljeno želatino vmešamo k smetani. Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado, rum in vanilijevo aromo. Premešamo in prelijemo čez narezane jagode.
Položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje pa kar čez noč. Zrežemo na poljubne rezine in okrasimo s svežimi jagodami.
Jagodne kremne rezine so nastale z neverjetno slastnimi jagodnimi štruklji iz Moji štruklji, ki jih po novem lahko naročite tudi na dom. Njihovo izbiro, ki ponuja veliko različnih slanih in sladkih štrukljev si lahko ogledate tukaj. 😉