Sestavine:
3 piščančja prsa
3 žlice kremnega sira
6 špargljev
3 čajne žličke Ponti Omaka Pesto alla Genovese
6 manjših rezin mocarele
1-2 žlice oljčnega olja
2x ščepec belega popra
2x 1/4 čajne žličke soli
Ideja za postrežbo:
pečen krompir
pire krompir
polenta
zelena solata – za lažjo verzijo kosila
Postopek:
NatisniPrsa operemo in osušimo in jim z nožem zarežemo odprtino za nadev. V meso vtremo sol in poper. Namažemo s kremnim sirom, pestom, dodamo čez mocarelo in šparglje, ter pritrdimo z zobotrebci, ki bodo meso držali skupaj.
Ponev segrejemo, nato dodamo olje in na glavo obrnjene nadevane fileje, da se na vrhu lepo zapečejo. Nato jih obrnemo nazaj in položimo v segreto pečico na 200 stopinj z vključeno paro, v kolikor imamo parno pečico. Če je nimate na dno dodate posodico z vodo.
Pečemo jih 17 minut. Nato preložimo na krožnik, pokrijemo z alu folijo za 10 minut, da se meso spočije in nato postrežemo.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si