Anina kuhinja

Nadevane piščančje prsi s šparglji

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 3 nadevana prsa

Sestavine:

3 piščančja prsa
3 žlice kremnega sira
6 špargljev
3 čajne žličke Ponti Omaka Pesto alla Genovese
6 manjših rezin mocarele
1-2 žlice oljčnega olja
2x ščepec belega popra
2x 1/4 čajne žličke soli

Ideja za postrežbo:

pečen krompir
pire krompir
polenta
zelena solata – za lažjo verzijo kosila

Postopek:

Natisni

Prsa operemo in osušimo in jim z nožem zarežemo odprtino za nadev. V meso vtremo sol in poper. Namažemo s kremnim sirom, pestom, dodamo čez mocarelo in šparglje, ter pritrdimo z zobotrebci, ki bodo meso držali skupaj.

Ponev segrejemo, nato dodamo olje in na glavo obrnjene nadevane fileje, da se na vrhu lepo zapečejo. Nato jih obrnemo nazaj in položimo v segreto pečico na 200 stopinj z vključeno paro, v kolikor imamo parno pečico. Če je nimate na dno dodate posodico z vodo.

Pečemo jih 17 minut. Nato preložimo na krožnik, pokrijemo z alu folijo za 10 minut, da se meso spočije in nato postrežemo.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.