Anina kuhinja

Sadna gratinirana palačinka torta

Čas priprave: 30-35 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: tortni pekač premera 24-26 cm - odvisno od velikosti palačink

Sestavine:

Sestavine za nadev:
10 palačink
500 gramov skute
5 jajc
300 gramov skyra (ali ista količina fine pasirane skute)
100 ml jogurta
6 žlic Dr. Oetker sladkorja v prahu
Dr. oetker polovica vrečke limonine lupinice
4-6 žlic limoninega soka
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
ščepec soli
150 gramov narezanih vloženih breskev ali marelic
100 gramov borovnic in malin

Sestavine za preliv:
2 polni zajemalki zgornjega nadeva+
150 gramov kisle smetane
dodatno večje jajce
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu

Sestavine za okras:
100 ml sladke smetane
1 žlica mascarpone sira
1 čajna žlička Dr. Oetker sladkorja v prahu
sveže sadje po izbiri

Postopek:

Natisni

Pripravimo tortni pekač, ki je za malo večji od vaših palačink.

Marelice narežemo na drobno. Vse sestavine za nadev razen sadja temeljito zmešamo, da so dobro povezane in je zmes gladka. Lahko si pomagate z ročnim mešalnikom.

Tortni pekač namastimo in ob rob obložimo s papirjem za peko. Na dno pekača položimo eno palačinko. Dodamo ji nekaj žlic nadeva, razmažemo potresemo z malo sadja in ponavljamo dokler nam ne zmanjka palačink, nadeva (2 polni zajemalki nadeva odstranimo za preliv) in sadja. Zaključimo s plastjo palačinke.

Odvzeti nadev fino zmiksamo s kislo smetano, jajcem in sladkorjem, da dobimo tekoč preliv. Tega zlijemo na vrh naše torte.

Torto položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 1 uro. Po tem času pečico odpremo in jo pustimo stati v pečici nadaljnih 15 minut, da se počasi ohladi in ne bi zgornji sloj popokal.

Torto vzamemo iz pečice in jo najprej ohladimo na sobni temperaturi, nato pa položimo za vsaj nekaj ur v hladilnik. Najbolje čez noč.

Sladko smetano za okas stepemo skupaj s sladkorjem do čvrstega. Vmešamo sir in z njo, ter sadjem okrasimo torto.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.