Anina kuhinja

Cimetova rolada z medeno limonino kremo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 8 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za cimetovo rolado:
5 jajc
ščepec soli
115 gramov moke
1 čajna žlička pecilnega praška
1 čajna žlička cimeta
100 gramov sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve arome ali paste ali vrečka vanilijevega sladkorja

Sestavine za nadev:
250 gramov mascarpone sira
3-5 žlic medu – odvisno od željene sladkobe
4-6 žlic limoninega soka – odvisno od željene kislosti kreme
150 ml sladke smetane za stepanje
2 lističa želatine

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko, cimet in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Zmes razporedimo po namaščenem papirju za peko razporejenem po pekaču. Sama sem uporabljala kar pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 8-10 minut. Pomembno je da se biskvit ne speče preveč, drugače bo med pokanjem rad počil. Po 8 minutah zato nujno z zobotrebcem preverite, če je pečen. Če zobotrebec pride ven čist je pečen.

Pečen biskvit prevrnemo na vlažno čisto kuhinjsko krpo in ga zvijemo v rulado. Ohladimo.

Žaletino namočimo v mrzlo vodo da se omehča. Mascarpone sir, med, limonin sok fino zmešamo. Na najnižjo temperatur štedilnika dodamo kozico s toliko vode da ima pokrito dno. Želatino ožamemo in jo dodamo v kozico in počakamo da se popolnoma stopi. Stopljeno odstavimo iz štedilnika in pustimo za čas stepanja smetane. Sladko smetano stepamo do mehkega. Takrat ji med hitrim mešanjem z mešalnikom vlijemo želatino.

Smetano in mascarpone sir kremo zmešamo in položimo v hladilnik za 1-2 uri, da se krema očvrsti.

Ohlajeno rolado odvijemo in namažemo s kremo, ter zvijemo nazaj. Zavijemo v aluminijasto folijo in položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure – najbolje čez noč, saj se bo dobro ohlajena najlepše rezala.

Cimetova rolada z medeno mascarpone kremo je zares noro slastna rolada, ki vas gotovo ne bo razočarala. 😉 Pripravljala sem jo s pomočjo Boscheve kombinirano parne pečice in kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico, ki ga najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.