Anina kuhinja

Rožnati frosting / glazura iz kremnega sira za tortice

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in za okraske (tukaj). Čas priprave: 10 minut Za 15 tortic. Sestavine: – 80 g masla – 155 g kremnega sira – 300 g sladkorja v prahu – 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata – 1/6 čajne žličke rdečega barvila v gelu (naročite ga lahko preko spleta, ker ga pri nas…

Preberi več

Čokoladne ravne tortice / cupcake

Za 24 malih tortic. Čas priprave: 35-40 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 250 g sladkorja – 140 g moke – 60 g kakava v prahu – 1 čajna žlička sode bikarbone IN pecilnega praška – 2/3 čajne žličke soli – 1,3 jajca – 1,5 dcl mleka – 0,8 dcl olja – 1 čajna žlička…

Preberi več

Zelje po kenijsko z gorčico in karijem / curryem

Za 2 osebi. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 1/4 večje glave zelja – 1 mala čebulica – 2 manjša stroka česna – 1 čajna žlička gorčice – priporočam celozrnato (ali po domače gorčica z zrni-najdete jo v vseh večjih supermarketih) – 1 čajna žlička currya – 1 dcl jušne osnove (če ne gre drugače…

Preberi več

Enostavni cvetoči kruhek z mocarelo, čebulico in čiljem

Okej tele slastni kruhki so trenutno moja najljubša jed. Poleg tega da so strašno enostavni za pripraviti in neverjetno hrustljavo slastni, so povrhu vsega še izjemno simpatični, srčkani. 🙂 Če ste sami potem so štručke super izbira. Če pa vas je veliko kupite kilogramski kruh (sestavine povečajte za 5-6x), ga dobro nadevajte in pečite mogoče…

Preberi več

Porabimo staro potičko / biskvit recept

Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način. Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko,…

Preberi več

Jabolčni zavitek z medeno karamelo, cimetom in orehi

Za 2 osebi. Čas priprave: 40 minut Sestavine: – 2 večja jabolka – 2 žlici sladkorja – 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja – 1 čajna žlička meda – dober ščep cimeta – 100 g vlečenega testa (1 list) – 1-2 žlici masla – 1 pest orehov Opis priprave: V ponev stresemo sladkor, vanilijev sladkor in med….

Preberi več

[sg_popup id=1]