Obložen kruhek s špinačo, panceto, pinjolami in poširanim jajčkom

Za 2 obložena kruhka. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 2 koščka kruha ali polovički štručke – 2 večji pesti špinače – 3-4 žlice pinjol – 2 rezini sira – 2 čajni žlički kisle smetane – 4-5 rezin pancete – 2 sveža jajčka – 2 čajni žlički belega/prozornega kisa Panceto popečemo in odstavimo. Masti, ki…

Preberi več

Sezamovi grisini

Čas priprave: 1-1,5 ure (zaradi vzhajanja – dela je malo) Za 20-30 grisinov. Sestavine: – 200 g moke – 1,5 dcl vode – 3-4 žlice olja – 1 čajne žličke soli – 1 žlica sladkorja – 0,5 kocke kvasa – 1 jajce – sezam Opis priprave: Kvas zdrobimo v toplo osladkano vodo in ga pustimo…

Preberi več

Domača piščančja juhica / piščančja jušna osnova

Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂 Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa…

Preberi več

Konkretno čokoladni borovničevi mafini

Po želji lahko vključite polovično ali tretjinsko količino čokolade, vendar vam obljubim, da so teli konkretno čokoladni mafini velikoooo bolj okusni. Samo pojeste lahko enega, ne pa petih. 😉 Če pa boste uporabljali zamrznjene borovnice, potem jih nekaj ur (najbolje čez noč) prej stresite na cedilo, da odteče odvečna voda. Drugače se mafini ne bodo…

Preberi več

Nizka čokoladna torta s pistacijami in brusnicami

Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉  Vse najboljše še tukaj mami. 🙂 Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov. Čas priprave: 20 minut + čas peke Sestavine: – 200 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava) – 220 g masla – 160…

Preberi več

Masa royal – royal icing – masa za okraske

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj) Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to.  😉 Sestavine: – 1 beljak – 230-250 g sladkorja v prahu – 1/3 čajne žličke limoninega soka – 1/2 čajne žličke koruznega škroba Opis priprave: Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo…

Preberi več

[sg_popup id=1]