Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je malce drugačna jed, ki vsebuje vse prave Velikonočne sestavine – jajca in hren. Namesto šunke, za malce drugačno varianto vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju….
Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino
Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino so odlična hitra in preprosta jed za zdravo kosilo, prigrizek ali večerjo. Polpeti so slastni topli in slastni tudi hladni, tako jih brez težav pripravite vnaprej. So super možnost tudi za goste – v tem primeru ustvarjajte majhne polpete, da so primerni za dva grižljaja. Vsebujejo Rio Mare…
Zdrava jabolčno skutna pita z mandljevim krhkim testom
Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več…
Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko
Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko je odlična hitra in preprosta jed za zdrav zajtrk, prigrizek ali večerjo. Je polna zdravih sestavin, ki se noro povezujejo v božanske okuse. Vsebuje Rio Mare tunino Natura, je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode….
Kremna polenta in paradižnikova omaka
Kremna polenta in paradižnikova omaka je jed iz mojega otroštva, ki jo je redno kuhala moja mami. Otroci smo jo oboževali. Seveda smo polento in omako zmešali v kašo – vsaj tako smo ji rekli mi. Tudi moja malčka jo imata zelo rada in vbistvu je izjemno zdrava, zato jo rada večkrat pripravim. Mogoče komu…
Domač čokolešnik z zdravo belo čokolado
Domač čokolešnik z zdravo belo čokolado je odličen in domač zdrav čokolešnik, ki ga bodo oboževali otroci in odrasli. Super počaka tedne, zato ga lahko pripravite vnaprej in hranite v temnem in hladnem prostoru. Za pripravo sem uporabljala Boschev mikser in štedilnik….
Preprosto kislo zelje v omaki
Preprosto kislo zelje v omaki, je odlična priloga k raznim jedem. Super paše k žgancem, kranjski klobasi, kašnati klobasi, pečenemu krompirju……