Anina kuhinja

Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike

Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…

Preberi več

Krhki pustni flancati

Moka, rumenjaki, maslo, vino, sladkor, kisla smetana, sol in pecilni prašek v posodi.   Mešanje sestavin.   Malce zmešanim sestavinam dodan sneg.   Testo pripravljeno na počivanje. Rezanje kock iz testa.   Začetek oblikovanja kock.   Desni rob zavihate pod kvadrat.   Ga potegnete skozi luknjico od zareze.   Del ki ste ga potegnili skozi…

Preberi več

Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako

Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…

Preberi več

Mančmelov – Munchmellow

Spečen biskvit. Stopljena čokolada. Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom. Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil. Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti približno 20 x 40 cm. SESTAVINE: -5 jajc– 140 g moke– 1 vrečka pecilnega praška– 170 g sladkorja–…

Preberi več

Testenine z omako Carbonara

Bistvene sestavine za omako. Omaka carbonara brez testenin. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 rumenjaka– 10 polnih žlic parmezana-100g pršuta ali pancete (kar imate pri roki, oboje naredi zelo okusno omako)– 300-400 g testenin– 250-300 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec peteršilja, soli (malo), popra…

Preberi več

Pečena začinjena svinjska pečenka

Začinjena svinjska ribica v pečici. Rezanje pečene svinjske ribice. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 8-10 oseb. SESTAVINE: – 1,5 – 2 kg mesa – svinjskega mesa – dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli– 1-2 žlici nemletega črnega popra – manjša čebula– 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE:     Meso položimo v pekač…

Preberi več

Piščanec s sezamom

Marinirano meso. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka– 1 zvrhana žlica moke– ščepec soli, sladkorja, popra, česna v prahu– 3 žlice olja– 2-3 žlice sezamovih semen OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa in sicer mesu dodamo moko, sol, sladkor ( 1/4 čajne žličke ), poper, česen v prahu…

Preberi več

[sg_popup id=1]