Anina kuhinja

Preprosta lešnikovo čokoladna torta

Čas priprave: 40 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: za tortni pekač premera 24-26 cm

Sestavine:

1x klasični biskvit – recept tukaj

Sestavine za nadev:
600 ml sladke smetane
200 gramov mlečne čokolade (ali temne če vam je ljubša) – sama sem uporabile to iz Zlate ptičke
200 gramov Zlata ptička čokoladno lešnikovega namaza
300 gramov mascarpone sira
1-2 žlici sladkorja v prahu – po okusu
1 žlica rumove arome ali 2-3 žlici ruma
6 lističev želatine + 30 ml smetane

Sestavine za čokoladni obliv:
200 gramov mlečne čokolade
80 ml sladke smetane

Dodatne sestavine:
150-200 ml mleka
3-4 žlice breskvine ali marelične marmelade/džema

Okras – čokoladni okraski, lešniki, krokant ali sadje

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo biskvit, ga spečemo po navodilih pripetega recepta in popolnoma ohladimo.

Ohlajenega razpolovimo. Na pladenj v katerem bomo torto postreli dodamo obod. Zgornji del biskvita položimo v obod. Spodnji del je lepše raven, zato bo prišel na vrh. 😉

Biskvit namočimo z mlekom in premažemo z breskvino marmelado.

Želatino namočimo v hladni vodi. Čokolado in čokoladni namaz dodamo v kozico z debelim dnom in ju na najnižji temperaturi segrevamo da se lepo stopita.

Mascarpone sir, žlico sladkorja v prahu in rumovo aromo/rum z metlicami zmiksamo v fino kremo.

Sladko smetano miksamo le do točke da se začne peniti, ampak je še popolnoma tekoča. V kozico dodamo sladko smetano za želatino. Dodamo ji ožeto želatino in jo na najnižji temperaturi segrevamo da se popolnoma utekočini.

Želatino vmiksamo v sladko smetano. Nato ji vmešamo mascarpone sir in nazadnje še stopljeno čokolado z namazom.

Po okusu dodamo še malo sladkorja v prahu, drugače pa dve tretjini kreme dodamo čez pripravljen biskvit. Tretjino prihranimo za okraševanje.

Pokrijemo z drugim delom biskvita. Tega prešpikamo z vilico in ga prav tako fino namočimo z mlekom. Torto položimo za vsaj 5-6 ur – najbolje pa kar čez noč v hladilnik.

Pripravimo preliv. Sladko smetano zavremo. Umaknemo iz štedilnika in vanjo vmešamo čokolado. Počakamo minuto, nato pa fino zmešamo. Prelijemo čez torto, ki je še vedno v obodu.

Pustimo v hladilniku nadaljne 2-3 ure.

S tankim nožem zdrsimo ob robi oboda in torto izrežemo. Nato pa z drugim čistim ravnim nožem ob robu zravnamo robove da so lepši.

Preostalo kremo dodamo v brizgalno vrečko in po želji okrasimo torto.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.