Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm. SESTAVINE: – 4 jabolka– 5 jajc– 250 g sladkorja– 1 vrečka vanilin sladkorja–…

Preberi več

Prepognjena ali calzone pica

Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…

Preberi več

Smetanova omaka s tuno in koruzo

Praženje čebule in tuninega mesa. Popraženi čebuli in tuninemu mesu dodamo koruzo in smetano za kuhanje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 3-4 osebe kot priloga. SESTAVINE: – 1 konzerva koruze– 200 ml smetane za kuhanje– 1 večja čebula– 320 g tunine ( 2 večji konzervi )– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V ponvi…

Preberi več

Kruhovi cmoki z drobnjakom

Rezanje kruha na kocke. Vse sestavine v posodi. Dobro zmešane sestavine med počivanjem. Oblikovan cmok pred zavitjem v aluminijasto folijo. V ozadju dva pripravljena cmoka. Cmoki med kuhanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6 cmokov. SESTAVINE: – 6 kosov kruha ( tankih slab cm)-3 manjša jajca– 1 žlica smetane– 3 polne žlice peteršilja– 3…

Preberi več

Smetanova omaka s piščancem in gorčičnimi semeni

Zmešana smetana z mlekom in moko. Kuhanje smetanove omake z gorčičnimi semeni. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 čajni žlički gorčičnih semen– 2 puranja / piščančja zrezka – polovica majhne čebule– 150 ml smetane za kuhanje– 1 čajna žlička moke– 1 dcl mleka– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V…

Preberi več

Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom

Smetanova omaka z baziliko in česnom. Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 700-800 g njokov ( nasvete kako narediti njoke najdete tukaj)– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti ribanega sira– 4-5 svežih večjih listov bazilike ( lahko uporabite posušeno baziliko )– ščepec…

Preberi več

Vojvodinski krompirček

Kuhanje narezanega olupljenega krompirja. Pretlačeni kuhani krompir z rumenjaki in margerino ter začimbami. Oblikovanje vojvodinskih krompirčkov. Tapkanje krompirčkov z rumenjakom. Pečeni vojvodinski krompirčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1200 g krompirja (približno 10 srednje velikik krompirjev )– 1 zvrhana žlica margarine– 4 rumenjaki– ščepec muškatnega oreščka, soli, popra OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Zeljnata solata z rdečim fižolom

ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1 konzerva rdečega fižola– polovica večje glavice zelja– ščepec soli, popra– 4-5 žlic kisa– 4 žlice olivnega ali sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    V posodo naribamo zelje in ga osolimo ter premešamo. Pustimo ga vsaj 10- 15 minut, saj bo tako postal veliko bolj mehek….

Preberi več

Domači njoki s kislo smetano

Kuhanje krompirja. Sestavine v pripravi za testo. Rezanje enega svaljka. Nekuhani njoki v čakanju na vročo kopel 😉 Njoki ki so že kuhani in pridejo na vrh posode. Njoki na cedilu. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 3 zelo lačne osebe. SESTAVINE: – 500-600 g krompirja (prb. 6 srednje velikih krompirjev )– 200-300 g moke–…

Preberi več

[sg_popup id=1]