Anina kuhinja

Mafini s temno čokolado in bananami

Jajca in sladkor v posodi.   Pripravljene sestavine.   Mučenje (drobljenje) čokolade. 😉   Pripravljena osnovna zmes.   Dodana čokolada.   Narezani banani.   Končna zmes.   Peka mafinov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS PEKE: 20-23 minut Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 280 g moke – 70 g sladkorja – polovica čajne žličke…

Preberi več

Pastirjeva pita – Shepherd’s pie

Kuhanje krompirja.   Pripravljene sestavine.   Popražena čebula.   Popraženo meso s čebulo.     Dodajanje graha v Mesno zmes.   Zgoščena končna mesna zmes.   Napolnjen pekač z mesno zmesjo.   Prpirava pire krompirja.   Polnjenje pekača.   Okraševanje nepečene jedi.   Mazanje jedi s stopljenim maslom.   Pečena pastirjeva pita.   ZAHTEVNOST: 2/5…

Preberi več

Božični orehovi mafini

Stepen sneg levo, in ostale sestavine za nadev desno.   Presejanje moke v stepeno jajčno zmes. V posodi zraven mleko in olje.   Narejena zmes za mafine in nadev.   Prvo polnjenje modelčkov z zmesjo za mafine.   Pokrivanje z drugo plastjo zmesi čez nadev.   Okrašeni mafini. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut ČAS…

Preberi več

Ocvrti njoki z rožnato pomako

Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki.   Cvretje njokov.   Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži.   Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE:  – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…

Preberi več

Kompot iz kutin in jabolk

Pripravljene vse sestavine za kuhanje. Ob strani kutine.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30-35 minut Za 6 večjih skledic kompota – 6 oseb. SESTAVINE: – 2 večji kutini – 3 manjša jabolka – 5 klinčkov – 1 palčka cimeta ali 1 čajna žlička cimeta v prahu – 3-4 žlice sladkorja OPIS…

Preberi več

Enostavni Ratatouille – Ratatuj

Pripravljene sestavine.   Praženje melancanov.   Popraženi melancani.   Popražene bučke.   Popražene paprike.   Popražena čebula.   Združena popečena zelenjava.   Kuhanje ratatuja.   Ratatuj na popečenem kruhku. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS KUHANJA: 50-55 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 mala rdeč paprika – 1 mala rumen paprika – 1…

Preberi več

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Sadna kupa z limeto, rumom in stepeno smetano

Pripravljene sestavine.   Narezano sadje.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 2 banani – 3 pesti malin – 3 pesti borovnic – 1 večje jabolko – 3 breskve (če je mogoče sveže, drugače iz konzerve) – polovica limete (namesto limete lahko uporabite limono) – 2 čajni žlički ruma –…

Preberi več

Klasična krompirjeva musaka

Ohlajen kuhan krompir ob narezani čebuli in česnu, ter začinjenem faširanem mesu.   Praženje čebule.   Končan preliv.   Praženje mesa in česna na že popraženi čebuli.   Naložena prva plast krompirja in mesa. Polivanje s prelivom.   Že naložena prva plast. Slika prikazuje nalaganje druge plasti.   Vlivanje preliva.   Pečena musaka.   ZAHTEVNOST:…

Preberi več

[sg_popup id=1]