Testenine s pelati in piščancem

Testenine s pelati in piščancem Piščanec v marinadi. Pripravljena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500g testenin– 500g pelatov ( paradižnikov pire )– 3 piščančji zrerzki– 3-4 stroki česna– 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka -1-2 žlici moke– ščepec bazilike, soli, popra, sladkorja– 2 polni čajni žlički paprike…

Preberi več

Polpeti z govejim mesom

Polpeti z govejim mesom so idealna jed, kadar vam iz juhe ostane kakšen košček govejega mesa. Pripravljena zmes za polpete. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 30- 40 minut Za 10-15 polpet. ( odvisno od debeline polpet ) SESTAVINE: -prb. 200 g kuhanega govejega mesa– 60 g  kruha ( 2 manjši štručki )– 1 jajce– 1-2 stroka česna– ščepec…

Preberi več

Jušni gresovi žličniki

Jušni gresovi žličniki so fantastični v goveji juhi, lahko pa jih uporabite tudi v drugih juhah. Pripravljena zmes za gresove žličnike. Gresovi žličniki na poti v jušno osnovo. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut + kuhanje 10-12 minut Za 10-15 žličnikov. SESTAVINE: – 1 jajce– 10 čajnih žličk gresa– 1 čajna žlička olja OPIS PRIPRAVE:  …

Preberi več

Naravni puranji zrezki

Naravni puranji zrezki so zelo enostavni za pripravo in prav tako primerni kot priloga k veliko različnim jedem. Puranovi zrezki v marinadi. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za dve osebi. SESTAVINE: – 2 puranja zrezka– 2-3 stroki česna– ščepec soli, popra– 4-5 žlic sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa, ki ga najprej…

Preberi več

Krompirjeva zloženka s korenčkovo omako/ Korenčkova musaka

Krompirjeva zloženka s korenčkovo omako je moja nova jed. Narezana čebula in česen, ter nariban korenček. Popečena čebula, česen in korenček. Končana korenčkova omaka. Oblikovanje zloženke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 6 lačnih želodčkov. SESTAVINE: – 12 srednje velikih kuhanih krompirjev– 4-5 velikih korenjev– 3 velike čebule– 3 stroki česna– 400 ml smetane za…

Preberi več

Tunini kruhki

Tunini kruhi so zelo primerni za razne družabne večere, rojstne dneve,… Tunin namaz z sveže narezanimi kruhki. Kruhki s tuninim namazom pripravljeni na peko. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 20 kruhkov. SESTAVINE: – 1-2 francoski štruci ( odvisno od željene debeline kruha )– 160 g tune– 70 g kisle smetane– 40 g naribanega sira–…

Preberi več

Krompirjeve palačinke

Krompirjeve palačinke so nekaj posebnega in jih priporočam predvsem kot prilogo. Masa za krompirjeve palačinke brez krompirja. Krompir dodan k prvotni masi. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE 45 minut Za 5-6 večjih palačink. SESTAVINE: – 4 krompirji-ščepec soli, popra– 300-350 g moke– 1 pecilni prašek – 3 manjša jajca-1- 1,5 dcl mleka-1/4 dcl olja OPIS PRIPRAVE:    …

Preberi več

Tortilje z zelenjavo

Tortilje z zelenjavo so enostavno pripravljena in predvsem zdrava jed. Pečen krompir in narezana solata ter paradižnik. Polnjenje tortilj. Tortilje z zobotrebci. Tortilje zatesnjene s folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 3 tortilje. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – 3 srednje veliki paradižniki– polovica rdeče paprike– 1 manjša zelena solata– 5 pečenih narezanih krompirjev (…

Preberi več

Pečen krompir s papriko v prahu

Recept za pečen krompir s papriko v prahu, je namenjem tistim, ki tega niso še nikoli delali. Nepečen krompir v pripravi na peko. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5-6 srednje velikih krompirjev– ščepec (vsaj 1 čajno žličko) soli, sladkorja– 2 čajni žlički paprike v prahu– 5-6 žlic sončničnega olja OPIS…

Preberi več

[sg_popup id=1]