Sestavine:
Sestavine za kruhov puding:
300 gramov kruha (sama sem uporabila kruh drožnik od Žita)
6 jajc
3 žlice vanilijevega sladkorja
120 gramov kisle smetane
250 ml mleka – če le gre polnomastnega
4 žlice limoninega soka
1/5 čajne žličke cimeta
1 žlica masla za premaz pekača
1 žlica sladkorja za posip
Sestavine za malinov sirup:
250 gramov zamrznjenih malin
3 žlice vaniljevega sladkorja
Sestavine za belo čokoladno polivko:
250 ml sladke smetane
200 gramov bele čokolade
Postopek:
NatisniKruh zrežemo na večje koščke.
Jajca in sladkor z metlico stepemo, da se sestavini povežeta. Dodamo kislo smetano, mleko, cimet in limonin sok. Zmešamo in kruh namočimo. Pustimo ga namočenega vsaj 1-2 uri.
Vmes v kozico dodamo maline in sladkor. Prilijemo čisto malo vode, da pokrije dno in zavremo. Nato pa temperaturo znižamo in kuhamo 10 minut. Ohladimo.
Pekač namastimo z maslom. Dodamo polovico namočenega kruha. Vlijemo dve tretjini malinovega sirupa. Zaključimo s preostalim kruhom in prelijemo čez preostalo jajčno zmes. Po vrhu ponekod dodamo še preostali sirup.
Potresemo s sladkorjem in položimo v segreto pečico na 180 stopinj na spodnjo tretjino za 45 minut. Če se vrhovi v zadnjih 15-20 minutah želijo pretemno zapeči, pokrijemo z aluminijasto folijo.
Ko je puding pečen pečico ugasnemo in odpremo. Pustimo da “pade dol” in se malce ohladi, toda je še vedno vroč.
Vmes v kozico dodamo sladko smetano in jo zavremo. Odstavimo in vmešamo belo čokolado. Ohladimo.
Pečen puding postrežemo prelit z belo čokoladno polivko. Počakamo da se vpije in postrežemo.
Lahko pa tudi postrežemo kruhov puding v sklede, krožnike in pustimo da si vsak prelije količino preliva po želji.