Anina kuhinja

Malinov kruhov puding z belo čokoladno polivko

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

Sestavine za kruhov puding:
300 gramov kruha (sama sem uporabila kruh drožnik od Žita)
6 jajc
3 žlice vanilijevega sladkorja
120 gramov kisle smetane
250 ml mleka – če le gre polnomastnega
4 žlice limoninega soka
1/5 čajne žličke cimeta
1 žlica masla za premaz pekača
1 žlica sladkorja za posip

Sestavine za malinov sirup:
250 gramov zamrznjenih malin
3 žlice vaniljevega sladkorja

Sestavine za belo čokoladno polivko:
250 ml sladke smetane
200 gramov bele čokolade

Postopek:

Natisni

Kruh zrežemo na večje koščke.

Jajca in sladkor z metlico stepemo, da se sestavini povežeta. Dodamo kislo smetano, mleko, cimet in limonin sok. Zmešamo in kruh namočimo. Pustimo ga namočenega vsaj 1-2 uri.

Vmes v kozico dodamo maline in sladkor. Prilijemo čisto malo vode, da pokrije dno in zavremo. Nato pa temperaturo znižamo in kuhamo 10 minut. Ohladimo.

Pekač namastimo z maslom. Dodamo polovico namočenega kruha. Vlijemo dve tretjini malinovega sirupa. Zaključimo s preostalim kruhom in prelijemo čez preostalo jajčno zmes. Po vrhu ponekod dodamo še preostali sirup.

Potresemo s sladkorjem in položimo v segreto pečico na 180 stopinj na spodnjo tretjino za 45 minut. Če se vrhovi v zadnjih 15-20 minutah želijo pretemno zapeči, pokrijemo z aluminijasto folijo.

Ko je puding pečen pečico ugasnemo in odpremo. Pustimo da “pade dol” in se malce ohladi, toda je še vedno vroč.

Vmes v kozico dodamo sladko smetano in jo zavremo. Odstavimo in vmešamo belo čokolado. Ohladimo.

Pečen puding postrežemo prelit z belo čokoladno polivko. Počakamo da se vpije in postrežemo.
Lahko pa tudi postrežemo kruhov puding v sklede, krožnike in pustimo da si vsak prelije količino preliva po želji.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]