Sestavine:
Sestavine za testo:
10 dag moke
1/4 čajne žličke soli
1 jajce
3 žlice vode
Sestavine za nadev:
1 šopek drobnjaka
1 jajce
Postopek:
NatisniJajce za testo z vilico fino stepemo. Moko zmešamo s soljo in ji vmešamo jajce. Dodamo še vodo in vse skupaj zgnetemo v testo. Po potrebi dodamo še malo moke.
Testo razvaljamo na tanek pravokotnik. Premažemo ga s stepenim jajcem in potresemo z drobno narezanim drobnjakom.
Do polovice ga zvijemo v tesno rolado in testo odrežemo. Preostali del prav tako zvijemo v rolado. Dobiti moramo dve tanki roladi.
Z robom krožnika režemo centimeter debele koščke. Rob krožnika bo robove štrukaljcev stisnil skupaj da drobnjak med kuhanjem ne bo uhajal ven.
Pripravljene štrukaljce nekaj minut kuhamo v vroči juhi, nato pa takoj postrežemo.