Anina kuhinja

Drobnjakovi štrukaljci v goveji juhi

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: nekaj minut

Količina: štrukeljcev pride za 3-4 krožnike juhe

Sestavine:

Sestavine za testo:
10 dag moke
1/4 čajne žličke soli
1 jajce
3 žlice vode

Sestavine za nadev:

1 šopek drobnjaka
1 jajce

Postopek:

Natisni

Jajce za testo z vilico fino stepemo. Moko zmešamo s soljo in ji vmešamo jajce. Dodamo še vodo in vse skupaj zgnetemo v testo. Po potrebi dodamo še malo moke.

Testo razvaljamo na tanek pravokotnik. Premažemo ga s stepenim jajcem in potresemo z drobno narezanim drobnjakom.

Do polovice ga zvijemo v tesno rolado in testo odrežemo. Preostali del prav tako zvijemo v rolado. Dobiti moramo dve tanki roladi.

Z robom krožnika režemo centimeter debele koščke. Rob krožnika bo robove štrukaljcev stisnil skupaj da drobnjak med kuhanjem ne bo uhajal ven.

Pripravljene štrukaljce nekaj minut kuhamo v vroči juhi, nato pa takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.