Anina kuhinja

Polnozrnat zdrob z jabolčnim puding nadevom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za mlečni zdrob:
400 ml mleka
4 polne žlice zdroba (navadnega ali polnozrnatega ali kamutovega)
1 žlica sladkorja
1 Kotanyi cimetova palčka

Sestavine za jabolčni puding nadev:
1 čajna žlička masla
2 večja jabolka
3-4 Kotanyi klinčki
ščepec Kotanyi mletega cimeta
1 žlica sladkorja – po okusu
200 ml vode
1 žlica koruznega škroba
1-2 žlici limoninega soka

Postopek:

Natisni

Mleku dodamo cimetovo palčko in ga na srednjem do niskem ognju počasi kuhamo vmes ko pripravimo jabolčni nadev.

Jabolka olupimo in narežemo na manjše kocke. Na ponvi stopimo maslo in na njem najprej malo popražimo narezana jabolka. Po nekaj minutah, jih zalijemo z dcl vode – toliko da jih pokrijemo. Dodamo cimet in klinčke, ter sladkor in pokrito kuhamo nekih 10-15 minut, da se jabolka omehčajo.

V posodici zmešamo 100 ml vode, žlico škroba in limonin sok.

Ko so jabolka kuhana, iz mleka poberemo ven cimetovo palčko, mu dodamo sladkor in vmešamo zdrob. Kuhamo da se zgosti.

Mešanico vode in škroba vmešamo k kuhanim jabolkom in kuhamo, da se zgosti.

Gres naložimo v krožnike sklede in na vrh dodamo jabolčni puding nadev. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.