Sestavine:
Sestavine:
1 kg sliv
500 gramov sladkorja
100 gramov čokolade
30 ml ruma
Ideja za postrežbo kot na slikah spodaj:
slivovi, čokoladni ali vanilijevi štruklji iz Moji štruklji
+
kuhan vanilijev puding z dodanim cimetom in žlico masla
+
slivovo čokoladna rumova marmelada
Postopek:
NatisniSlive razkoščičimo in narežemo na koščke. Premešamo s sladkorjem in dodamo v posodo. Zavremo, nato pa na nižjem ognju kuhamo eno uro. Vmes pobiramo dol pene iz vrha.
Čiste kozarčke skupaj s pokrovčki položimo v segreto pečico na 100 stopinj za 10 minut. Nato v enega dodamo malo ruma, ga zapremo, potresemo in prelijemo rum v drugega. In tako naprej v tretjega. Odvečen rum zavržemo.
Po tem času kuhanja dodamo rum in kuhamo dodatnih 5 minut. Vzamemo žličko in jo dodamo na krožniček, ter ohladimo v hladilniku da vidimo gostoto in sladkobo marmelade. Če nam je všeč jo odstavimo in vanjo stresemo čokolado. Počakamo minuto, nato pa jo vmešamo.
Prelijemo v sterilizirane kozarčke do vrha, dobro zatesnimo in pokrijemo z brisačo, ter ohladimo.
Postrežemo namazano na slivovih štrukljih, ki jih postavimo na vroč cimetov vanilijev puding. 😉
Čokoladno rumovo slivovo marmelado sem pospremila z neverjetno slastnimi štruklji iz Moji štruklji, ki jih lahko naročite tudi na dom. Sama sem izbrala njihove sezonske slivovo cimetove štruklje. Njihovo celotno izbiro, ki ponuja veliko različnih slanih in sladkih štrukljev si lahko ogledate tukaj. 😉