Anina kuhinja

Sočni bučkini polpeti z jogurtovo pomako

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: približno 15 manjših polpetov

Sestavine:

Sestavine za polpete:
2 manjši do srednje veliki bučki
1 manjši paradižnik
1/2 čajne žličke zrnastega česna ali nariban svež strok česna
2 jajci
1/2 čajne žličke soli
vejica peteršilja
dve listka bazilike
nekaj vejic drobnjaka
1 čajna žlička kisa
ščepec popra – po okusu
1 žlica sladko kisle omake – opcijsko
10 žlic moke (namesto dveh žlic lahko uporabite naravne proteine – sam sem dodala te iz Proteini.si)

Sestavine za pomako:
200 gramov grškega jogurta
1/4 čajne žličke soli – po okusu
malo čilijeve omake – opcijsko
1/5 čajne žličke česna v prahu/ ali zrnastega česna/ali 1/2 drobno naribanega česna
drobno narezane začimbe – drobnjak, peteršilj, bazilika
 

Postopek:

Natisni

Bučke naribamo. Solimo in pustimo stati za čas priprave ostalih sestavin.

Paradižnik narežemo na drobno, začimbe prav tako. Jajci z vilico stepemo. Vse sestavine za pomako zmešamo.

Bučke ožamemo in jim vmešamo vse sestavine za polpete. Pustimo stati 5-10 minut, da se zmes malce poveže. Če se nam mudi, pa lahko vseeno začnemo takoj.

Ponev segrejemo in ji dodamo malce olja. Na njem zlato rjavo zapečemo polpete na obeh straneh.

Postrežemo s pomako.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.