Sestavine:
Sestavine za testo:
400 gramov navadne moke
200 gramov polnozrnate moke
200 ml mleka
250 ml vode
12 gramov soli
1 čajna žlička medu
2/3 kocke svežega kvasa ali zavitek suhega
Sestavine za paradižnikovo omako:
1 dcl mletih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
1/4 čajne žličke Kotanyi česna v mlinčku
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega origana
1 čajna žlička sladkorja ali žlica javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev:
šunka ali narezana piščančja prsa
4-5 pesti naribane mocarele ali drugega topljivega sira
2 cukini bučki
1/2 bele čebule (ali rumene)
ščepec soli
Postopek:
NatisniMoki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut.
Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15-20 minut.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.
Po tem času ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj.
Bučko in čebulo naribamo na tanko. Malo ju posodlimo in pustimo stati. Naribamo sir. Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo.
Testo premažemo s paradižnikovo omako, dodamo šunko, sir in na vrh narezano bučko in čebulo.
Pustimo vzhajati 15-20 minut, nato pa položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 12-14 minut.
Postrežemo.