Anina kuhinja

Kremne rezine s čokoladnim oblivom

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 15

Količina: večji pravokotni pekač - velikost cca 40x30 cm

Sestavine:

Sestavine za testo:
1x zavitek zvaljanega listnatega testa

Sestavine za vanilijevo kremo:
9 jajc
400 gramov sladkorja
1 žlica ruma
1550 ml mleka
3 žlice vanilijeve sladkorja
150 gramov ostre moke
30 gramov koruznega škroba
ščep soli
500 ml smetane za stepanje
2 žlici sladkorja v prahu
10 lističev želatine + 150 ml sladke smetane

Sestavine za čokoladni obliv:
250 gramov mlečne čokolade – ali v celoti temne če vam je ljubša
320 gramov temne čokolade
400 ml sladke smetane

Postopek:

Natisni

Testo zvaljamo na tanko in ga po dnu prešpikamo z vilico. Čezenj položimo peki papir in ga pokrijemo še z enim pekačem da bo naravnost rastel med peko. Takšnega pečemo 10 minut na 200 stopinj. V kolikor imamo parno pečico na tej točki vklučimo tudi paro. Po desetih minutah zgornji pekač in papir za peko odstranimo in pečemo še 5 minut, da se lepo zlato rjavo zapeče. Pečenega ohladimo in prestavimo na pekač kjer ga bomo prelili s kremo.

V posodo dodamo moko, dve tretjini sladkorja, rum, vanilijev sladkor, rumenjake in 200 ml mleka. Zmešamo v fino zmes.

Beljake skupaj s ščepom soli zmiksamo do čvrstega. Nato pa mu po delih vmešamo preostali sladkor. Miksamo nekaj minut, da se sladkor dobro vmeša.

Preostalo mleko zavremo, nato temperaturo znižamo na manjšo do srednjo. Med rednim mešanje vlivamo rumenjakovo zmes in miksamo nekaj minut da se lepo zgosti. Pazimo da dobro mešamo po dnu posode, saj se krema rada prime.

Takrat jo med rednim mešanjem vročo vlijemo k snegu. Mešamo le toliko da se sestavine povežejo, nato pa pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.

Želatino namočimo v hladni vodi za 10 minut. Takšno ožamemo in dodamo k tekočic sladki smetani. Vse skupaj na najnižji temperaturi segrejemo da dobimo enotno tekočino in se želatine stopijo.

Sladko smetano za stepanje stepamo do čvrstega. Vtepemo sladkor v prahu in stopljeno želatino, nato pa jo vmešamo k vanilijevi jajčni kremi. Prelijemo čez pečeno listnato testo in položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur.

Sladko smetano za čokoladni obliv zavremo. Odstavimo in vmešamo čokoladi, da dobimo enotno zmes. Počakamo da se obliv ohladi na sobno temperaturo nato pa prelijemo čez kremo.

Položimo v hladilnik za dodatno uro ali dve. Režemo z vročim nožem na poljubno velike rezine.

Kremne rezine s čokoladnim oblivom sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in Boscheve kombinirane parne pečice.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]