Anina kuhinja

Zajtrk skleda z jajci, avokadom in skuto

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
150 gramov skute
2-3 žlice grškega jogurta
1/4 čajne žličke soli – oziroma po okusu
nekaj vejic svežega drobnjaka – ali suh, če svežega ni
vejica svežega peteršilja – ali suha verzija če sveže ni
1/2 stroka česna
1-2 čajni žlički jabolčnega kisa – po okusu
3 jajca
1 avokado
3-5 češnjevih paradižnikov
2-4 redkvice
sol in črni poper za vrh

Opcijsko za aktivne:
1 polna žlica naravnega proteinskega praška (sama sem uporabila te iz Proteini.si)

Postopek:

Natisni

Jajca položimo v posodo in prelijemo s hladno vodo. Dodamo ščep soli in žlico kisa. Zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo 10 minut. Prelijemo s hladno vodo in takoj olupimo. Ohladimo.

Skuto, grški jogurt, kis, drobno narezan peteršilj, drobnjak in drobno nariban česen zmešamo. Na tej točki vmešamo proteinski prašek, če smo se odločili zanj. Dodamo sol in narezana dva kuhana jajca. Po okusu dodamo še malo soli ali kisa. Premešamo in preložimo v skledo.

Na vrh dodamo avokado, narezane češnjeve paradižnike in redkvice, ter razpolovljeno zadnje jajce. Potresemo z malo soli in popra in postrežemo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]