Anina kuhinja

Lešnikovi palmieri z belo čokoladnim oblivom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 16-18 minut

Količina: 15-18 palmierov

Sestavine:

Sestavine za palmiere:
1 zavitek listnatega testa – zvaljanega v pravokotnik
100 gramov mletih lešnikov
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 beljaka
80 gramov Dr. Oetker mletega sladkorja
1 rumenjak + dve žlici vode – za premaz

Sestavine za obliv:
200 gramov bele ali mlečne čokolade
50 ml sladke smetane

Postopek:

Natisni

Beljake, sladkor in aromi z vilico premešamo da se beljaki malo spenijo. Takrat vmešamo lešnike in vse skupaj za 1 uro položimo v hladilnik.

Zmes razmažemo po listnatem testu in ga zvijemo do polovice iz obeh strani. Zrežemo na debelino dobrega centimetra in polagamo na papir za peko.

Premažemo z rumenjakom zmešanim z vodo in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15-18 minut – do zlato zapečene barve.

Ohladimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.