Sestavine:
Sestavine za palmiere:
1 zavitek listnatega testa – zvaljanega v pravokotnik
100 gramov mletih lešnikov
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 beljaka
80 gramov Dr. Oetker mletega sladkorja
1 rumenjak + dve žlici vode – za premaz
Sestavine za obliv:
200 gramov bele ali mlečne čokolade
50 ml sladke smetane
Postopek:
NatisniBeljake, sladkor in aromi z vilico premešamo da se beljaki malo spenijo. Takrat vmešamo lešnike in vse skupaj za 1 uro položimo v hladilnik.
Zmes razmažemo po listnatem testu in ga zvijemo do polovice iz obeh strani. Zrežemo na debelino dobrega centimetra in polagamo na papir za peko.
Premažemo z rumenjakom zmešanim z vodo in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15-18 minut – do zlato zapečene barve.
Ohladimo.