Sestavine:
Sestavine za malinino panakoto:
250 gramov zamrznjenih malin
1 žlica limoninega soka
100 ml vode
1 žlica sladkorja – po okusu
3 lističi želatine
Sestavine za smetanovo panakoto:
300 ml sladke smetane
1 zravnana žlica sladkorja v prahu
3 lističi želatine
6 rezin Malininih štrukljev z belo čokolado – iz Moji štruklji
Sestavine za belo čokoladni preliv:
70 gramov bele čokolade
30 ml sladke smetane
Alternativni štuklji:
– Čokoladni štruklji
– Veganski čokoladni štruklji
– Malinov štrukelj s temno čokolado
Postopek:
NatisniTri lističe želatine namočimo v mrzli vodi. Maline skupaj z vodo, limoninim sokom in sladkorjem pripeljemo do vretja, nato pa na nizkem ognju kuhamo le nekaj minut da se odmrznejo.
Maline odstavimo in jim vmešamo 3 ožete lističe želatine. Dobro premešamo, da se raztopijo.
V kozarca na dno dodamo rezino izbranega štruklja in ga prelijemo z malinami. Položimo v zamrzovalnik za 30-45 minut, da maline želirajo in se panakota očvrsti.
Nove tri lističe želatine namočimo v mrzli vodi. Pustimo jih namočene 10 minut, nato pa jih ožamemo in dodamo v kozico s 30-40 ml vode. Segrevamo na najnižji temperaturi, dokler se lističi popolnoma ne stopijo. Sladki smetani dodamo sladkor in jo stepamo le toliko da se malo speni, takrat vmiksamo stopljeno želatino.
Čez malinino panakoto dodamo novo rezino štruklja in jo prelijemo s smetanovo mešanico. Položimo nazaj v zamrzovalnik za 30-40 minut. Ko je panakota čvrsta jo prestavimo v hladilnik.
Sladko smetano za preliv segrejemo do vretja. Vanjo vmešamo belo čokolado in mešamo, dokler se lepo ne stopi. Prelijemo čez smetanovo panakoto in na vrh položimo še eno in zadnjo rezino štruklja.
Štrukelj malinina smetanova panakota je nastala z neverjetno slastni štruklji iz Moji štruklji, ki jih po novem lahko naročite tudi na dom. Njihovo izbiro, ki ponuja veliko različnih slanih in sladkih štrukljev si lahko ogledate tukaj. 😉