Anina kuhinja

Krhke pečene mandljeve kokosove čokoladne kroglice

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: 3x 11 minut

Količina: 35-45 kroglic

Sestavine:

7 jajc
250 gramov fine kokosove moke
100 gramov fine mandljeve moke (ali orehove ali lešnikove)
250 gramov sladkorja v prahu
80 gramov čokolade v prahu
40 gramov kakava v prahu
1 čajna žlička vanilijeve arome – ali vanilijevega sladkorja
ščepec cimeta
2 žlici ruma – opcijsko

Krogljice povaljamo v:
1 beljak
200 gramov grobo mletih mandljev

ali
sladkor v prahu
ali
grenek kakav v prahu

Postopek:

Natisni

Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkor in aromo, ter jih stepamo do svetlo rumene barve. Dodamo rum, cimet, čokolado v prahu in kakav v prahu. Premešamo.

Vmešamo še kokosovo in mandljevo moko, ter na koncu stepen sneg. Zmes pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za 30 minut. (lahko tudi dlje)

V en krožnik dodamo beljak, v drugega grobo mlete mandlje. Beljak z vilico malo stepemo, da ga razbijemo.

Iz zmesi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v beljak, nato pa v mandlje. Položimo jih na papir za peko in naprej v pečico segreto na 180 stopinj za 11 minut.

Ponavljamo dokler ne zmanjka zmesi. V primeru da zmanjka beljaka, dodamo še enega.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.