Sestavine:
7 jajc
250 gramov fine kokosove moke
100 gramov fine mandljeve moke (ali orehove ali lešnikove)
250 gramov sladkorja v prahu
80 gramov čokolade v prahu
40 gramov kakava v prahu
1 čajna žlička vanilijeve arome – ali vanilijevega sladkorja
ščepec cimeta
2 žlici ruma – opcijsko
Krogljice povaljamo v:
1 beljak
200 gramov grobo mletih mandljev
ali
sladkor v prahu
ali
grenek kakav v prahu
Postopek:
NatisniRumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakom dodamo sladkor in aromo, ter jih stepamo do svetlo rumene barve. Dodamo rum, cimet, čokolado v prahu in kakav v prahu. Premešamo.
Vmešamo še kokosovo in mandljevo moko, ter na koncu stepen sneg. Zmes pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za 30 minut. (lahko tudi dlje)
V en krožnik dodamo beljak, v drugega grobo mlete mandlje. Beljak z vilico malo stepemo, da ga razbijemo.
Iz zmesi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v beljak, nato pa v mandlje. Položimo jih na papir za peko in naprej v pečico segreto na 180 stopinj za 11 minut.
Ponavljamo dokler ne zmanjka zmesi. V primeru da zmanjka beljaka, dodamo še enega.