Anina kuhinja

Špageti z melancanom, čilijem in paprikami v smetanovi omaki

To leto sva se s fantom preselila na svoje in je zame tako prvo leto, ko imam svoj vrt.  Le-tega sestavljajo tri gredice, na katere sem posadila prav vse. Brez heca. 😉 Vse od solate, paradižnikov, bučk, kumar, špinače, rukole, redkvic, korenja,…in melancane. Vse sicer v majhnih količinah, toda glede na to, da kuham za…

Preberi več

Pita z oranžnimi paradižniki, šunko, mocarelo in pinjolami

Sama sem popolnoma obsedena s paradižniki. Te so poleg krompirja edina hrana, ki se je nikakor ne morem naveličati. In to leto sem poleg navadnega in češnjevega na svojem vrtu posadila tudi oranžnega. Okus mi osebno ni toliko všeč kot pri rdečem, ker se mi zdi bolj nežen in nevtralen. Sama imam rada močen okus…

Preberi več

Okraševanje poročne torte s domačim fondantom

ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za torto premera 30 cm. SESTAVINE za fondant: – 300 g navadnih marshmallow penic (najdete jih v mullerju) – 6-7 žlic vode – 640 g sladkorja v prahu – 1-2 žlici koruznega škroba Sestavine za masleno kremo: – 300 g masla – 350 g sladkorja v prahu Okraski: –…

Preberi več

Poročna torta z jogurtovo kremo, borovnicami in jagodami

Moja prva poročna torta. In to ne kar tako, ampak poročna torta za poroko mojega brata. Kar pomeni dva dni brez spanja. Sama sem že večkrat pekla torte, vendar noben dogodek, se niti najmanj ne more primerjati s poroko, saj mora biti tukaj torta pač popolna. Za piko na i, je to moja prva torta,…

Preberi več

Enostavni borovničev kolač v skodelici

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 1 skodelico – 1 osebo. SESTAVINE: 1 jajce 1/3 vrečke pecilnega praška 0,4 dcl mleka 3 žlice sladkorja 90 g moke 0,2 dcl olja 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja 4 žlice borovnic OPIS PRIPRAVE: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo. Dodamo mleko in olje, ter presejemo moko in…

Preberi več

Solatni krožnik s tuno, mocarelo, paradižnikom in baziliko

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 2 paradižnika – 1/2 male konzerve tune – 50 g mocarele – 1 pest bazilike – ščepec soli – 2 žlici kisa in olja OPIS PRIPRAVE:    Paradižnike narežemo na tanjše koščke. Potresemo jih po krožniku. Čeznje potresemo odcejeno tuno in narezano mocarelo, ter…

Preberi več