Sestavine:
- 2 srednje velike cukini bučke
- 1 1/2 čajne žličke soli + 1/2 čajne žličke za preliv
- 3 dcl vode
- 1 manjša mlada čebula
- 3-4 žlice Kotanyi gorčičnih semen
- 1 žlica gorčice
- 3 dcl jabolčnega kisa + 1,5 dcl vode
- 5 žlic sladkorja
- drobno narezan čili po želji
Postopek:
Natisni- Bučke in čebulo na tanko narežemo. Vodo in sol (1 1/2 čž soli) zmešamo, da se sol stopi. Zložimo jih v plastično vrečko in prelijemo s solno mešanico. Pustimo stati 1-2 uri.
- Bučke in čebulo fino odcedimo in pritisnemo od cedilo da gre odvečna voda stran.
- V posodo dodamo vse preostale sestavine in jih pripeljemo do vretja, nato pa na nižji temperaturi kuhamo nadaljnih 10 minut.
- Bučke in čebulo naložimo v sterilizirane kozarčke in prelijemo s pripravljenim prelivom. Kozarčke zatesnimo in zavijemo v brisačo ali odejo in počakamo da se ohladijo.Bučke so sicer skozi toplotno obdelavo in ohlajevanje izgubile lepo zeleno barvo, ampak okus je bomba. 🙂
Odlične so! 2 kozarčka sem naredila s čilijem, 2 brez. Prve nekoliko prijetno pekoče in odličnega okusa, drugih še nismo odprli :). Super recept…
Pozdravljeni
Kaj menite,bi se tale reliš obnesel tudi s kumaricami?Imamo jih namreč na pretek😊hvala in lep pozdrav,Petra