Sestavine:
- 100-150 ml agavinega sirupa
- 50 gramov grenkega kakava v prahu
- 3 dcl ohaljene kave
- 2 dcl mleka
- 1 polna pest ledu
- 2 kepici vanilijevega sladoleda
- 100 ml sladke smetane
- 1 vanilijev strok
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1-2 žlice mandljevih lističev
Postopek:
Natisni- Kakav spustimo skozi fino cedilo in mu med rednim mešanjem vmešamo sirup. Najprej vmešamo 100 ml, potem pa ga po želji dodajamo da dosežemo željeno gostoto čokoladnega preliva.
- Sladko smetano stepemo do čvrstega skupaj s sladkorjem in semeni vanilijevega stroka.
- V električni mešalnik dodamo ledene kocke, kavo, polovico čokoladnega preliva, sladoled in mleko. Vsebino fino zmiksamo.
- Notranjost kozarcev okrasimo s preostalim čokoladnim prelivom – pomagamo si s žlico. Nato v kozarce nalijemo frappuccino in ga okrasimo s stepeno smetano. To okrasimo s popraženimi mandljevimi lističi, čokoladnim prelivom in svežo meto.