Sestavine:
- 2 manjši kumari
- 2-3 manjši kuhani krompirji
- 1/2 zravnane čajne žličke soli
- 200-250 gramov jogurta/grškega jogurta ali kislega mleka (količina odvisna od željene gostote)
- 2 žlici kisle smetane
- ščepec grobega črnega popra
- 1 strok česna ali 1/2 čajne žličke zrnastega česna
- drobnjak
- kranjska klobasa
Postopek:
Natisni- Kumari olupimo in na tanko narežemo. Posolimo in počakamo, da spustijo vodo. Takšne ožamemo.
- Jogurt, kislo smetano, namočen zrnasti česen ali drobno nariban zvež česen in poper premešamo.
- Kuhan krompir narežemo na manjše kocke in ga polovico pretlačimo. Vse skupaj premešamo s kumarami in omako. Po okusu dosolimo in po vrhu potresemo narežan svež drobnjak.
- Zraven postrežemo kuhano kranjsko klobaso. (super pašejo tudi ribe ali druge mesnate priloge)