Anina kuhinja

Gratinirane testenine s koruzo

Večina sestavin na delovni površini. V posodi se topi maslo.   Praženje moke na maslu.   Narejena omaka.   Omaka, koruza, skuhane testenine in sir na delovni površini.   Sesatavine v pomaščenem pekaču.   Premešane testenine z omako in koruzo, ter potresene s sirom.   Gratinirane testenine.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za…

Preberi več

Mafini z mlečno čokolado

Mafini so fantastična sladica in prav tako hitro pripravljena. Nepečeni mafini v pripravljenosti za peko. Pečeni mafini. Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 23 dag moke – 7 dag sladkorja -1 vrečka pecilnega praška -ščepec soli -2 jajca -1 1/2 dcl mleka – 1/2 dcl olja…

Preberi več

Gratinirane palačinke s tuninim nadevom

Zmes za palačinke.   Spečene palačinke in tunin nadev.   Nadevana palačinka.   Zložene palačinke na pomaščenem pekaču.   Polivka.   Prelite palačinke z polovko pred peko.   Še zadnji dodatek sira.   Pečena prepolovljena gratinirana palačinka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 5 gratiniranih palačink. SESTAVINE za palačinke: – 0,25 litra mleka –…

Preberi več

Mešana solata z ocvrtim piščancem

Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.   Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine.   Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi.   Rezanje ocvrtega piščanca.   Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.   Pripravljeni nepečeni toast kruhki.   Popečena čebula in paprika.   Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.   Popečeni toast kruhki.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…

Preberi več

Sojini špageti v barvni omaki s papriko in koruzo

Narezana paprika in pelati na delovni površini. Praženje čebule v ponvi. Popražena paprika in čebula. Narejena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 200-300 g sojinih špagetov – 1 srednje velika vijolična čebula– polovica manjše rdeče paprike– polovica manjše zelene paprike– polovica manjše oranžne paprike– 200 ml paradižnikovih pelatov– 100 g…

Preberi več

Gratiniran kuhan krompir z vijolično čebulo

Narezana čebula. Popečena čebula. Zmešano mleko z moko. Narejena omaka. Prvi sloj krompirja in omake. Drugi sloj krompirja. Zadnji sloj krompirja. Krompir potresen s sirom pripravljen na peko. Pečen gratiniran krompir. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 5 oseb. SESTAVINE: – 10-12 manjših krompirjev– 1 večja vijolična čebula– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti…

Preberi več

Sezamove francoske štručke

Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo. Narejeno testo pred vzhajanjem. Sezamova hlebčka. Nepečeni sezamovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke– 1 zravnana čajna žlička soli– 1 čajna žlička…

Preberi več

[sg_popup id=1]