Anina kuhinja

Jajca na oko po mehiško s tortiljami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

1/2 rumene čebule
1/2 rdeče paprike
1 majhna cukini bučka
1 čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
1/2 čajne žličke sladkorja
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata ali mezge
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
100 gramov rdečega kuhanega fižola
3-4 jajca
vejica svežega peteršilja
majhen košček svežega mladega sira ali fete
čili v prahu ali čilijeva omaka – opcijsko

Ideja za postrežbo:
tortilja, kruh ali riž

Postopek:

Natisni

Čebulo, papriko in bučko narežemo na drobno. V ponev dodamo žlico olja in zelenjavo na njej malo popražimo. Med praženjem jo posolimo. Ko se ponekod malce rjavkasto obarva zalijemo le s toliko vode da voda pokrije dno in jo počasi kuhamo nekaj minut, da dobimo željeno kuhano zelenjavo. Če imate torej radi zelenjavo bolj na ugriz jo kuhajte manj časa.

Ko voda pohlapi kuhani zelenjavi dodamo paradižnikov koncentrat, pesto, preostalo sol in sladkor. Premešamo in nekaj sekund pražimo, nato pa dodamo fižol.

Temperaturo znižamo na srednjo in med omako naredimo prostorčke za jajca. V prostorčke ubijemo jajca, jih potresemo z malo soli in ponev pokrijemo s pokrovko.

Pokrito kuhamo da beljak zamatira, rumenjak pa ostane še tekoč.

Potresemo s svežim peteršiljem, podrobimo sveži sir in postrežemo z narezanimi tortiljami, kruhom ali kuhanim rižem.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]