Anina kuhinja

Jetrca s šparglji

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

350-400 gramov telečjih ali govejih jetrc
2 žlici oljčnega olja
pest špargljev
1 večja čebula ali dve manjši
1 Kotanyi lovorjev list
ščepec Kotanyi popra
1/5 čajne žličke Kotanyi majarona – opcijsko
1/3 čajne žličke soli

Predlog za postrežbo:
kruh
pire krompir
polenta

Postopek:

Natisni

Jetrca narežemo čimbolj na drobno.

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanjše polkolobarje. Šparglje narežemo na manjše kolobarje.

V ponev dodamo dve žlici oljčnega olja in na njem popečemo čebulo da se omehča in ponekod rjavkasto obarva. Med praženjem je ne posolimo. Po potrebi jo malce polivamo z vodo, da se bo lepše omehčala. Zadnjih 3-4 minut praženja dodamo šparglje in jih pražimo skupaj s čebulo.

Ko sta čebula in šparglji lepo popraženi zvišamo temperaturo na najvišjo in dodamo jetrca. Dodamo lovorjev list in majaron in jih med rednim mešanjem pražimo nekih 5 minut.

Nato odmaknemo in solimo ter popramo. Pomembno je da jih solimo na koncu, da ostanejo mehka.

Takoj postrežemo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]