Fižolova juha

Recept za ljubitelje fižola. Zmiksana popečena čebula. Zmiksana popečena čebula z zmiksanim fižolom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 480 g fižola ( velika konzerva fižola )– 2 srednje veliki čebuli– 2 lovorjeva lista– ščepec peteršilja– 1-2 žlici kisa– 3 žlici smetane za kuhanje– ščepec soli, popra– testenine, rezanci po želji…

Preberi več

Carski praženec – šmorn

Carski praženec je čudovita jed, ki je prav tako dokaj enostavna za pripraviti. Masa za carski praženec. Peka carskega praženca. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 jajca-3-4 žlice olja – ščepec soli (1/3 čajne žličke)– vrečka vanilinega sladkorja– 250 – 300 g moke-2 dcl mleka– 2/3 vrečke pecilnega praška– sladkor…

Preberi več

Gong bao piščanec

Gong bao piščanec je kitajska jed, ki je sicer precej zapletena toda zelo okusna. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE 45 minut BISTVENE SESTAVINE: – 2-3 Piščančji fileji (prsa)– 2 stroka česna– Posušeni rdeči čiliji– Sečuanski poper– ½ čebule– manjši Por– 1 paprika– 1 korenček– 1 ½ čajna žlička ingverja– Nesoljeni praženiarašidi– Arašidovo olje SESTAVINE ZA MARINADO: –…

Preberi več

Pečene sezamove blazinice s piščancem

Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja! Marinirano piščančje meso. Potlačen krompir z maslom. Moka z jajci in soljo ter sladkorjem. Krompirjevo testo. Nepečene blazinice v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2 uriZa 9 blazinic. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka – 300 g moke– 2 jajca– 4 srednje veliki krompirji– 100 g…

Preberi več

Stepena smetana

Recept za stepeno smetano je za tiste, ki tega niste še nikoli delali. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut SESTAVINE:  – 100 g smetane za stepanje– 2-3 žlice sladkorja OPIS PRIPRAVE:     Izberemo malce večjo posodo, saj bo smetana konkretno narasla – za približno 10-15x. Nato smetani dodamo sladkor in mešamo z električnim mešalnikom, pri največji…

Preberi več

Vanilijev puding iz vrečke

Priprava vanilijevega pudinga spada med osnove in bo v veliko pomoč tistim, ki se priprave pudinga še niste nikoli lotili. Kuhan puding. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 šalčke. SESTAVINE: – 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu– 400-500 dcl mleka– 2-3 žlice sladkorja OPIS PRIPRAVE:    V posodo zlijemo mleko, ter ga okoli 6-7…

Preberi več

Cimetove ladjice s pudingom

Cimetove ladjice s pudingom so odlična sladica, ki poleg okusa še prav privlačno izgleda. Roladica in krogec iz listnatega testa. Listnati krogci na pekaču. Kuhan vanilijev puding. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 6 šalčk. SESTAVINE: – 1/2 kupljenega listnatega testa – cimet-4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega pudinga– 300-400 dcl mleka– Sadje, piškoti za…

Preberi več

Kako skuhati krompir

Nasveti za začetnike. Krompir med kuhanjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura SESTAVINE:  -krompir– ščepec soli OPIS PRIPRAVE:    Za tiste, ki se prvič soočate z kuhanjem krompirja, vam zna kakšen nasvet priti prav. Tako da začnite z pranjem krompirja. Običajno sta za 1 porcijo/ 1 osebo dovolj 2-3 krompirja. Dobro oprane krompirje, nato položite v…

Preberi več

Testenine s pršutom in kislo smetano

Testenine s pršutom so enostavno pripravljena in odlična jed. Veliko zabave pri kuhanju. Praženje pršuta. Končana omaka, pripravljena na testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minutZa 4 osebe. SESTAVINE: – 3-4 žlice sončničnega olja– 150 g narezanega pršuta– 70 g ribanega sira ( najboljši je kupljeni naribani sir, ker je v njem več različnih vrst sira)–…

Preberi več

[sg_popup id=1]