Anina kuhinja

Mešana solata z ocvrtim piščancem

Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.   Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine.   Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi.   Rezanje ocvrtega piščanca.   Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.   Pripravljeni nepečeni toast kruhki.   Popečena čebula in paprika.   Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.   Popečeni toast kruhki.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…

Preberi več

Sojini špageti v barvni omaki s papriko in koruzo

Narezana paprika in pelati na delovni površini. Praženje čebule v ponvi. Popražena paprika in čebula. Narejena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 200-300 g sojinih špagetov – 1 srednje velika vijolična čebula– polovica manjše rdeče paprike– polovica manjše zelene paprike– polovica manjše oranžne paprike– 200 ml paradižnikovih pelatov– 100 g…

Preberi več

Gratiniran kuhan krompir z vijolično čebulo

Narezana čebula. Popečena čebula. Zmešano mleko z moko. Narejena omaka. Prvi sloj krompirja in omake. Drugi sloj krompirja. Zadnji sloj krompirja. Krompir potresen s sirom pripravljen na peko. Pečen gratiniran krompir. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 5 oseb. SESTAVINE: – 10-12 manjših krompirjev– 1 večja vijolična čebula– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti…

Preberi več

Sezamove francoske štručke

Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo. Narejeno testo pred vzhajanjem. Sezamova hlebčka. Nepečeni sezamovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke– 1 zravnana čajna žlička soli– 1 čajna žlička…

Preberi več

Mlečni napitek – milkshake iz hrušk in banan

Narezana hruška in banana. Narejen mlečni napitek pred dodajanjem limoninega soka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 1 zrela hruška– 1 banana– 2-3 dcl mleka– 1 žlica sladkorja– sok polovice manjše limone OPIS PRIPRAVE:   Hruški odstranimo pecelj, peške in muho, ter jo narežemo v električni mešalnik. Prav tako narežemo olupljeno…

Preberi več

Regratova solata s piščancem in jajčnim prelivom

Začinjen piščanec. Kuhanje jajca. Narezan regrat in olupljen kuhan krompir. Pečen piščanec. Narejen jajčni preliv. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300 g piščančjih prsi– 6 večjih pesti regrata– 6 majhnih kuhanih krompirjev– 1 jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– 2 žlici olivnega olja– 2-3 žlici kisa – ščep soli, popra OPIS…

Preberi več

Metrski kolač malce drugače

Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu ) Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje. Vmešavanje snega v preostale sestavine. Nepečen temni biskvit v pripravi na peko. Presejanje moke in pecilnega praška v stepene rumenjake s sladkorjem,…

Preberi več

[sg_popup id=1]