Anina kuhinja

Hrustljav pečen mlad krompirček

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: 3-4 priloge

Sestavine:

700-800 gramov mladega krompirja
2 žlici masla
1 žlica oljčnega olja
1/4 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke Kotanyi belega popra
1/5 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu

Postopek:

Natisni

Krompir operemo in v soljeni vodi kuhamo 10 minut.

Nato ga premešamo z oljem, maslom, soljo in začimbami, ter pretresemo na obložen pekač s papirjem za peko.

S tlačilko ga malce pretisnemo da ponekod lupina malo popoka. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35 minut.

Po tem času krompir vzamemo ven in ga s tlačilko pritisnemo da ga nežno sploščimo. Z metlico ga premažemo s stopljenim maslom in pečemo še preostali čas.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.