Anina kuhinja

Smetanova malinina torta brez peke

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: torta premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
100 gramov Dr. Oetker mletih mandljev
100 gramov maslenih piškotov/keksov
100 gramov polnozrnatih piškotov
150 gramov masla sobne temperature

Sestavine za kremo:
700 ml sladke smetane
300 gramov grškega jogurta
9 Dr. Oetker lističev želatine + 50 ml sladke smetane
2 čajni žlički Dr. Oetker vanilijeve paste
6-8 žlic limoninega soka – po okusu
5-7 zvrhanih žlic Dr. Oetker sladkorja v prahu – po okusu
2-3 žlice ruma

Sestavine za malinov sirup:
500 gramov svežih ali zamrznjenih malin
6-7 žlic sladkorja (odvisno od željene sladkobe)
2 žlici limoninega soka
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste

Predlog za okras:
beljakovi vetrci, maline, malinini listi

Postopek:

Natisni

Obod pekača za torte položimo na željeno podlago, na kateri bomo servirali torto. Piškote in polovico mandljev fino zmiksamo.  Vmiksamo maslo in nato ročno vmešamo preostale mandlje, da se bodo čutili v ugrizu.

Podlago pritisnemo na dno pripravljenega oboda.

Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut.

Sladko smetano stepamo do točke, ko se že napihne ampak se ob dvigu metlic ne ustvarijo cofki, ampak se le pozna kakšna črta/lisa od stepanja. Na tej točki dodamo grški jogurt, limonin sok, sladkor, rum in vanilijevo pasto. Zmiksamo da se sestavine dobro povežejo in po okusu dodamo še malo sladkorja ali limoninega soka.

V kozico dodamo sladko smetano za želatino. Segrejemo jo na najnižji temperaturi. Dodamo ožeto želatino in mešamo da se popolnoma stopi. Takrat jo med rednim miksanjem počasi vlijemo v kremo in poskrbimo da se dobro in enakomerno vmeša.

Kremo vlijemo čez podlago in vanjo potisnemo majhne kozarčke. Položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.

Maline dodamo v kozico z debelim dnom. Na dno prilijemo ravno toliko tekočine da pokrije dno. Dodamo sladkor in kuhamo 10 minut, da se maline skuhajo in nekaj tekočine pokuha. Sirup ohladimo do mlačnega, nato pa vmešamo limonin sok in vanilijevo pasto. Premešamo in ohladimo naprej v hladilniku.

Ohlajeno torto z ozkim nožem izrežemo iz oboda in ga odstranimo. Kozarčke, počasi in previdno odstranimo. Vanje nalijemo ohlajen pripravljen sirup.

Torto okrasimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.